Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να κάνετε με τις φλούδες πορτοκαλιού

Γνωρίστε τις εναλλακτικές χρήσεις που έχουν οι φλούδες πορτοκαλιού.

Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να κάνετε με τις φλούδες πορτοκαλιού
Bigstock

Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C , σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Έχουν πολλά οφέλη για την υγεία γι΄αυτό και συνιστάται η καθημερινή κατανάλωσή τους.

Μη σπεύσετε όμως να πετάξετε τις φλούδες γιατί θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην καθαριότητα του σπιτιού αλλά και στην κουζίνα.

floudes-portokaliou.jpg

Ας δούμε πώς και πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες πορτοκαλιού :

Στα φαγητά και τα γλυκά

Χρησιμοποιήστε ξύσμα πορτοκαλιού σε γλυκά αλλά και ολόκληρες τις φλούδες σε σάλτσες για να πάρουν γεύση ( τις αφαιρείτε μετά από μερικά λεπτά).

Στη μαύρη ζάχαρη

Προσθέστε φλούδες πορτοκαλιού στο βάζο με τη μαύρη ζάχαρη. Τα έλαια στη φλούδα απορροφούν τη υγρασία και κι έτσι η ζάχαρη δεν σβολιάζει.

floudes-portokalioy.jpg

Στο ελαιόλαδο

Φτιάξτε το δικό σας αρωματικό ελαιόλαδο με εσπεριδοειδή. Προσθέστε μερικές φλούδες πορτοκαλιού, αφήστε το για μερικές ημέρες στη σκιά και χρησιμοποιήστε σε σαλάτες.

Στο τσάι

Στεγνώστε τις φλούδες πορτοκαλιού και προσθέστε μερικά κομμάτια στο τσάι σας. Το πορτοκάλι θα προσθέσει μια λεπτή γεύση εσπεριδοειδών στο τσάι.

Στον νεροχύτη

Η φλούδα πορτοκαλιού χρησιμεύει και σαν σφουγγάρι. Χρησιμοποιήστε μια φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού για να τρίψετε τον νεροχύτη, καθώς τα φυσικά έλαια είναι ένα τέλειο απολυμαντικό και καθαριστικό, ταυτόχρονα.

Στις βρύσες

Εάν οι μεταλλικές συσκευές και οι βρύσες σας έχουν σημάδια από άλατα, πάρτε μια φλούδα πορτοκαλιού και τρίψτε τις απευθείας πάνω τους για να τις γυαλίσετε.

floudes-portokaliou.jpg

DIY μη τοξικό σπρέι καθαρισμού

Για να φτιάξετε ένα φυσικό καθαριστικό, απλά ρίξτε μερικές φλούδες πορτοκαλιού σε ένα πλαστικό δοχείο ψεκασμού και προσθέστε λευκό ξίδι. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για μερικές εβδομάδες, ανακινώντας το κατά διαστήματα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε επιφάνειες, πατώματα και παράθυρα.

Με πληροφορίες από το kidspot.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved