Tips για μαμάδες: Συμβουλές για να μη ξεθωριάζουν τα ρούχα στο πλύσιμο

Πώς να πλένετε τα ρούχα για να διατηρήσουν το χρώμα τους.

Tips για μαμάδες: Συμβουλές για να μη ξεθωριάζουν τα ρούχα στο πλύσιμο
Bigstock

Τα περισσότερα ρούχα ξεθωριάζουν μετά από μερικές πλύσεις. Όχι μόνο τα πολύχρωμα αλλά και τα πιο σκούρα, όπως τα καφέ, τα μπλε, τα μαύρα.

Οι λόγοι που τα ρούχα ξεβάφουν είναι πολλοί, όπως η ποιότητα του υφάσματος, η θερμοκρασία νερού, ακόμα και η ποσότητα απορρυπαντικού.

Ας δούμε τι πρέπει να προσέξετε ώστε τα ρούχα σας να μη ξεθωριάζουν ( όχι σύντομα τουλάχιστον).

plisimo-tzin-pantelonion-4.jpg

Ετικέτα

Πριν πλύνετε ένα ρούχο, κοιτάξτε την ετικέτα. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες πλύσης γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο τα ρούχα σας θα διατηρήσουν το χρώμα τους.

Κρύο νερό

Το ζεστό νερό καταστρέφει τις ίνες των ρούχων και κατ΄επέκταση το χρώμα. Γι΄αυτό είναι προτιμότερο να πλένετε τα χρωματιστά με κρύο νερό. Θα φρεσκαριστούν και παράλληλα δεν θα φθαρούν. Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε ένα απορρυπαντικό πλυντηρίου που λειτουργεί αποτελεσματικά με κρύο νερό.

Σωστός διαχωρισμός ρούχων

Έχει συμβεί σε όλους να βρούμε μια μαύρη κάλτσα στην πλύση των λευκών ρούχων ή και το ανάποδο. Ωστόσο είναι σημαντικό να πλένετε πάντα τα σκούρα με τα σκούρα, τα ανοιχτόχρωμα μαζί και τα λευκά ξεχωριστά.

lekedes-sta-rouxa-apo-to-plidirio.jpg

Επιλογή κατάλληλης θερμοκρασίας

Οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τα ρούχα. Ακόμα κι αν είναι βρώμικα είναι προτιμότερο να τα πλύνετε και δεύτερη φορά κι όχι στους 60C βαθμούς.

Στεγνωτήριο

Αν μπορείτε αποφύγετε το στεγνωτήριο. Η θερμότητα επηρεάζει τις ίνες του ρούχου με αποτέλεσμα τα ξεθωριάζει και να δείχνει πιο θαμπό (ακόμα κι αν δεν είναι).

Γυρίστε τα ρούχα ανάποδα

Μη ξεχνάτε να πλένετε τα ρούχα από την ανάποδη. Με αυτό τον τρόπο προστατεύονται οι εξωτερικές ίνες από τη φθορά κατά το πλύσιμο.

Μαλακτικό

Επιλέξτε ένα ήπιο μαλακτικό και μην παρακάνετε με την ποσότητα απλά και μόνο για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα. Το μαλακτικό μαλακώνει τις ίνες του υφάσματος κατά το πλύσιμο, ώστε να μην φθείρονται εύκολα.

ksexasena-rouxa-sto-plidirio.jpg

Ξίδι

Προσθέστε μισό φλιτζάνι ξίδι σε κάθε πλύση για να αποφύγετε το ξεθώριασμα. Το ξίδι δρα ως φυσικό μαλακτικό και η μυρωδιά του εξατμίζεται κατά το κύκλο ξεβγάλματος.

Αλάτι

Προσθέστε μισό φλιτζάνι αλάτι στο πρώτο πλύσιμο ενός νέου ενδύματος για να «κλειδώσει» το χρώμα και να αποτρέψετε το ξεθώριασμα.

Πηγή: cnet.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved