Vegetarian Παστίτσιο από τη Μυρτώ Αλικάκη

Όλοι οι φίλοι της ηθοποιού γνωρίζουν πόσο καλή μαγείρισσα είναι.

Vegetarian Παστίτσιο από τη Μυρτώ Αλικάκη

Αν η Μυρτώ Αλικάκη δεν ήταν ηθοποιός, σίγουρα θα ήταν σεφ. Ξεκάθαρα. Αυτό δείχνει και αυτό αποδεικνύει κάθε φορά που αναρτά φωτογραφίες και συνταγές που φτιάχνει για τα αγόρια της.

Αυτή τη φορά έφτιαξε λαχταριστό vegeterian παστίτσιο και μοιράστηκε τη συνταγή με τους διαδικτυακούς της φίλους. Μάλιστα τα likes και τα σχόλια που έχει μέχρι στιγμής η ανάρτησή της, μαρτυρούν ότι οι followers της λατρεύουν την ίδια την ηθοποιό και τις συνταγές της.

«Σας έχω ξαναπεί ότι μαγειρεύω με ότι έχω στο ψυγείο», έγραψε στην αρχή της ανάρτησής της και συνέχισε. «Χρησιμοποίησα λοιπόν μία κόκκινη πιπεριά, ένα κρεμμύδι, μία μελιτζάνα και ένα κολοκύθι. Τα έκοψα σε μικρά κομματάκια και τα τσιγάρισα με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο σε ένα τηγάνι. Σε ένα κατσαρολάκι έβαλα ένα φλιτζάνι κιμά σόγιας , ένα φλιτζάνι νερό ζεστό, μία κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα ,λίγο ελαιόλαδο και το άφησα να βράσει για περίπου ένα τέταρτο».

Αυτά ήταν τα βήματα, σε ό,τι είχε να κάνει με τα λαχανικά και τον κιμά σόγιας που χρησιμοποίησε. Έπειτα όπως σχολίασε, έβρασε τα μακαρόνια και τα έστρωσε σε ένα πυρέξ.

«Έβρασα τα μακαρόνια. Σε ένα πυρέξ έστρωσα τα μακαρόνια και από πανω τα λαχανικά και τον κιμά σόγιας και τα ανακάτεψα. Σε μία κατσαρόλα έφτιαξα μία ελαφριά μπεσαμέλ, δηλαδή μία μεγάλη κουταλιά βούτυρο, τρεις κουταλιές αλεύρι και περίπου δύο ποτήρια γάλα και λίγο μοσχοκάρυδο .Όταν άρχισε να δένει έριξα και δύο χούφτες τυρί. Έριξα τη μπεσαμέλ από πάνω , λίγο ακόμα τυρί και έψησα σε μέτριο φούρνο για ένα τέταρτο η μέχρι να ροδίσει!».

Τόσο απλά και τόσο εύκολα, θα σχολιάσουμε εμείς! Αν λοιπόν θέλετε να φτιάξετε το παστίτσιο της Μυρτούς Αλικάκη δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές της και φυσικά να ρίξετε μια ματιά στις φωτογραφίες βήμα-βήμα που δημοσίευσε η ίδια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved