Μυρτώ Αλικάκη: Με αυτήν της τη συνταγή τα παιδιά θα λατρέψουν το κολοκύθι

Κοτόπουλο με κολοκύθι και μία ιδιαίτερη κόκκινη σάλτσα η πρόταση της Μυρτώς Αλικάκη για την εβδομάδα αυτή.

Μυρτώ Αλικάκη: Με αυτήν της τη συνταγή τα παιδιά θα λατρέψουν το κολοκύθι

Η Μυρτώ Αλικάκη αγαπά τη μαγειρική και την υγιεινή διατροφή. Συχνά μέσα από το προφίλ της στο Instagram μοιράζεται με τους ακολούθους της συνταγές για εύκολα, πρωτότυπα και το πιο σημαντικό, υγιεινά φαγητά. Ένας ακόμα λόγος που λατρεύουμε τις συνταγές της; Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι λίγα και απλά.

https://www.instagram.com/p/CgHzokoIEn-

Η πρόταση της αγαπημένης ηθοποιού για αυτήν την εβδομάδα είναι κοτόπουλο με κολοκυθάκια μαγειρεμένα σε μία ιδιαίτερη κόκκινη σάλτσα. Η συνταγή όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς είναι πανεύκολη, γρήγορη και σίγουρα θα κάνει τα μικρά σας να φάνε τα κολοκυθάκια χωρίς γκρίνια και δυσανασχέτηση.

Πριν δούμε τη συνταγή, ας δούμε τα οφέλη που έχουν τα κολοκύθια στην υγεία των παιδιών.

Η θρεπτική αξία του κολοκυθιού:

Ένα κολοκυθάκι περίπου 124 γραμμαρίων περιέχει:

  • Υδατάνθρακες: 4.2 γραμμ.
  • Πρωτεΐνες: 1.5 γραμμ.
  • Λιπαρά: 2 γραμμ.
  • Ασβέστιο: 18.6 μg
  • Σίδηρο: 4 μg
  • Μαγνήσιο: 21.1 μg
  • Φυτικές ίνες: 1.4 γραμμ.
  • Βιταμίνη C: 21.1 μg

Τα οφέλη: Τα κολοκύθια περιέχουν ασβέστιο που είναι χρήσιμο για την ανάπτυξη των οστών και των δοντιών του μωρού. Επίσης περιέχουν, αρκετό μαγνήσιο που παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των οστών, των ούλων και των δοντιών του παιδιού, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο που συμβάλλει μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού, τα κολοκυθάκια περιέχουν βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του παιδιού.

Συνταγή για κοτόπουλο κοκκινιστό με κολοκυθάκια

https://www.instagram.com/p/Ck8Ou2aIUCj

Για να δοκιμάσετε κι εσείς τη συνταγή της Μυρτώς Αλικάκη θα χρειαστείτε:

  • στήθος κοτόπουλο
  • κολοκυθάκια
  • σκελίδα σκόρδου
  • πελτές ντομάτας
  • κονιάκ ή λικέρ
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • tikka masala σκόνη (προαιρετικά)
  • λίγο λάδι για το τσιγάρισμα

*Η ηθοποιός δεν αναφέρει στην ανάρτησή της της ακριβείς ποσότητες, ωστόσο μπορείτε εύκολα να τις πετύχετε και με το «μάτι». Για παράδειγμα ο αραιωμένος πελτές με το κονιάκ ή το λικέρ, θα πρέπει να καλύπτει το κοτόπουλο και τα κολοκυθάκια για να ψηθούν ομοιόμορφα και καλά. Αντίστοιχα μπορείτε να βάλετε όσο κοτόπουλο και κολοκύθια θέλετε ανάλογα με τις μερίδες που θέλετε να βγουν.

**Εάν δεν θέλετε να βάλετε κονιάκ ή λικέρ, μπορείτε να αραιώσετε τον πελτέ ντομάτας με νερό ή ζωμό λαχανικών.

Εκτέλεση συνταγής

Κόψτε το σκόρδο και το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τσιγαρίστε τα μαζί. Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει και ψηθεί, προσθέστε το ψιλοκομμένο κολοκύθι.

Μετά από δέκα περίπου λεπτά και όσο ακόμα η κατσαρόλα ή το τηγάνι (ό,τι χρησιμοποιείται) είναι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο με κονιάκ η λικέρ. Προσθέστε επίσης ρίγανη , αλάτι , πιπέρι και την σκόνη tikka masala αν θέλετε.

Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να ψηθεί άλλα πέντε λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved