Λατρεύει το μικρό σου την Πέππα το Γουρουνάκι; Δες τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που θα το ενθουσιάσουν

Η Πέππα το Γουρουνάκι είναι η αγαπημένη παιδιών – και μαμάδων, οφείλω να ομολογήσω.

Λατρεύει το μικρό σου την Πέππα το Γουρουνάκι; Δες τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που θα το ενθουσιάσουν

Είναι ένα παιδικό πρόγραμμα με έξυπνους διαλόγους, δοσμένους συνήθως με χιούμορ και οξυδέρκεια, που μπορεί να παρακολουθήσει και ο «μεγάλος» μαζί με το παιδί και να διασκεδάσουν μαζί. Στα σύντομα επεισόδιά της η Πέππα ζει τη μία περιπέτεια μετά την άλλη και μαθαίνει να αγαπά τους άλλους και να τους αποδέχεται, ακριβώς όπως αποδέχεται τον εαυτό της. Πριν απολαύσει το παιχνίδι στα λασπόνερα, μεταδίδει τα μηνύματά της, παράλληλα με τη διασκέδαση που προσφέρει.

Δεν είναι τυχαίο πως το μικρό μου τη λατρεύει: Ό,τι έχει να κάνει με την Πέππα το Γουρουνάκι γίνεται αυτομάτως το αγαπημένο του – ακόμα και το να τσαλαβουτάει στις λακκούβες των δρόμων μετά τη βροχή! Ως μαμά, βέβαια, αναζητώ πάντα τον τρόπο, τα παιχνίδια να προσφέρουν στο παιδάκι μου εκτός από διασκέδαση και μια ευκαιρία να αναπτυχθεί – ας μην ξεχνάμε, πως ειδικά κατά την προσχολική ηλικία, όπου κυρίως απευθύνεται η Πέππα, το κύριο μέσο ανάπτυξης των παιδιών είναι το παιχνίδι και αυτό αφορά τόσο την ψυχική και πνευματική τους ανάπτυξη όσο και τη σωματική, αναφορικά με τη λεπτή, ιδίως, κινητικότητα.

«Ο ξύλινος κόσμος της Πέππα», μια σειρά παιχνιδιών που επιλέγουμε για τα παιδιά μας

Αναζητώντας, λοιπόν, τον τρόπο να συνδυάσω την αγάπη του μικρού μου για την Πέππα το Γουρουνάκι με εκπαιδευτικά παιχνίδια, με τα οποία θα περνάει την ώρα του ευχάριστα και δημιουργικά, στάθηκα στη σειρά «Ο ξύλινος κόσμος της Πέππα» από Giochi Preziosi. Η Πέππα σε ξύλο, αλλά πέρα από τη φιγούρα την ίδια, σε αυτή τη σειρά προσφέρονται στα παιδιά μια σειρά από επιλογές με τις οποίες απασχολούνται και μαθαίνουν πάρα πολλά πράγματα. Όλα μάλιστα, είναι κατασκευασμένα από περιβαλλοντικά ελεγμένο ξύλο FSC, ανθεκτικά και ιδανικά για μικρά χέρια, ενώ στολίζονται από ζωηρά, μη τοξικά χρώματα.

Έτσι λοιπόν, μπορούμε να επιλέξουμε από μία πολύ μεγάλη γκάμα ξύλινων παιχνιδιών, που ξεκινούν από τις φιγούρες της οικογένειας Γουρουνάκη, την Πέππα, τον Τζορτζ, τη Μαμά Γουρουνίτσα και τον Μπαμπά Γουρουνάκη και συνεχίζουν με τα αυτοκίνητα των ηρώων, που μάλιστα, μπορούν να ενωθούν και μεταξύ τους, καθώς έχουν μαγνητάκια για ακόμα περισσότερες επιλογές παιχνιδιού που αναπτύσσουν τη φαντασία των παιδιών.

pepa-pig-paixnidia-(5).jpg

Με το ξύλινο τρένο του Παππού Γουρουνάκι, που περιέχει έναν κινητήρα και δύο βαγόνια-καροτσάκια που ενώνονται με μαγνήτες και φυσικά, την ξύλινη φιγούρα του Παππού Γουρουνάκι, που αφαιρείται, και μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε άλλο από τα ξύλινα οχήματα της σειράς, αμέσως, το παιχνίδι εμπλουτίζεται και αναβαθμίζεται. Αντίστοιχα, στην ίδια σειρά, βρίσκουμε το ξύλινο αεροπλάνο της Δεσποινίς Κουνέλι, όπου και πάλι η φιγούρα της αφαιρείται και ταιριάζει παντού.

Όποιος γνωρίζει καλά την Πέππα το Γουρουνάκι γνωρίζει εξίσου καλά πως το σχολείο της και οι περιπέτειές της εκεί έχουν σπουδαία σημασία. Έτσι λοιπόν, στον «Ξύλινο κόσμο της Πέππα» στο GP Toys, βρίσκουμε τόσο το ξύλινο σχολείο με τη Μαντάμ Γαζέλα, την Πέππα και τον Τζορτζ, με το θρανίο το κάθισμα, τη βιβλιοθήκη και τον πίνακα, όσο και το ξύλινο σχολικό λεωφορείο της Μαμάς Κουνέλι για να ολοκληρώσουμε το σετ.

1668088815788-169091316-pepa-pig-paixnidia-(1).jpg

Ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα του ξύλινου σχολείου ειδικά για εμάς τις μαμάδες, είναι πως όλα του τα περιεχόμενα αποθηκεύονται στο εσωτερικό του, γεγονός που σημαίνει λίγο περισσότερη τάξη στα παιχνίδια των μικρών μας! Το ίδιο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα έχει και το ξύλινο σπίτι της Πέππα, που εκτός από την ξύλινη φιγούρα της αγαπημένης ηρωίδας με το κόκκινο φουστανάκι περιέχει μια σειρά από ξύλινα έπιπλα: Μπανιέρα, φούρνο, ψυγείο, τηλεόραση και παγκάκι. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ολοκληρωμένο κουκλόσπιτο, που μεταφέρεται εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο για να παίζει το μικρό μας όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, χωρίς την παραμικρή «αναστάτωση».

pepa-pig-paixnidia-(3).jpg

Τέλος, στην ίδια σειρά περιλαμβάνονται δύο πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές για το πρώτο γραφείο του παιδιού μας, ένα γραφείο με τους αγαπημένους του ήρως από τον Ξύλινο Κόσμο της Πέππα το Γουρουνάκι. Έτσι λοιπόν, βρίσκουμε αρχικά το PEPPA PIG ΞΥΛΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ένα στιβαρό, ξύλινο γραφείο που είναι αναδιπλούμενο και περιέχει πίνακα κιμωλίας. Έχει ύψος 48εκ. και βάθος 55εκ., γεγονός που σημαίνει ότι το παιδί μπορεί να το απολαύσει για αρκετό καιρό καθώς μεγαλώνει ενώ είναι κατασκευασμένο από περιβαλλοντικά ελεγμένο ξύλο FSC.

pepa-pig-paixnidia-(4).jpg

Το ίδιο ισχύει και για το PEPPA PIG ΞΥΛΙΝΟ ΚΑΒΑΛΕΤΟ-ΓΡΑΦΕΙΟ, ένα διπλής όψης καβαλέτο – γραφείο, με ύψος 107εκ. και βάθος 47εκ., ιδανικό για ζωγραφική στο χαρτί και σε πίνακα κιμωλίας από την πίσω πλευρά. Στο κάτω μέρος του μάλιστα, υπάρχει ένα χώρος που μοιάζει με κουκλόσπιτο της Πέππα και ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για παιχνίδι , όσο και ως χώρος αποθήκευσης!

Εν ολίγοις, γνωρίζω πλέον καλά πως «Ο ξύλινος κόσμος της Πέππα» είναι μια σειρά εκπαιδευτικά παιχνίδια με ποιότητα και ανθεκτικότητα, που λατρεύουν τα μικρά μας, λατρεύουμε όμως κι εμείς οι μαμάδες, που αναγνωρίζουμε όσα τους προσφέρουν.

pepa-pig-paixnidia-(2).jpg

Τα ξύλινα παιχνίδια της Πέππα θα τα βρείτε στο GP Toys και σε επιλεγμένα καταστήματα παιχνιδιών, από την Giochi Preziosi Hellas.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved