Ο πρωινός χυμός που έκανε θεά την Καλομοίρα

Ο χυμός που πίνει κάθε πρωί η μαμά Καλομοίρα, συν η συνταγή για τα σφηνάκια σπιρουλίνας που φτιάχνει και διατηρεί στο ντουλάπι της.

Ο πρωινός χυμός που έκανε θεά την Καλομοίρα

Η αλλαγή της μαμάς Καλομοίρας, άφησε πολλούς από εμάς με το στόμα ανοιχτό! Εντάξει, δεν φταίει ο πράσινος χυμός και τα σφηνάκια σπιρουλίνας που θα δείτε παρακάτω για την αλλαγή της αυτή.

Μετά από πολλά χρόνια η γνωστή τραγουδίστρια πήρε την απόφαση να κόψει τα μαλλιά της και να τα βάψει ξανθά. Απόφαση που άλλους τους άφησε ευχάριστα με το στόμα ανοιχτό και άλλους δυσάρεστα. Κάποιοι χρήστες του Instagram μάλιστα σχολίασαν ότι η νέα της εικόνα θυμίζει πολύ τις αδερφές Kardashian.

https://www.instagram.com/p/CkDu3HrLVyt

Δεν θα σταθούμε όμως σε αυτά. Δεν μας αφορούν άλλωστε. Η κάθε μία από εμάς είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει για να νιώθει καλά και όμορφα με τον εαυτό της. Με λίγα λόγια καλά έκανε και τόλμησε αυτή την αλλαγή και σε εμάς δεν πέφτει λόγος.

Ο σούπερ χυμός που πίνει κάθε πρωί η Καλομοίρα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τραγουδίστρια δείχνει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό συνταγή από σούπερ υγιεινό χυμό. Πριν μερικά χρόνια είχε δημοσιεύσει βίντεο που έδειχνε το super smoothie που έφτιαχνε για τα παιδιά της με φράουλες, σμέουρα, μαύρα μούρα, σπανάκι, κόλιανδρο και παιδικά προβιοτικά. (Δείτε εδώ την ανάρτηση που είχε κάνει)

https://www.instagram.com/p/CgQ4L3oIzRn

Ο δικός της χυμός, είναι πράσινος και έχει κουρκουμά. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που δημοσίευσε περιέχει αγγούρι, σέλερι, κόλιανδρο, τζίντζερ, πράσινα μήλα, μικρά πράσινα κολοκυθάκια, κουρκουμά, κέιλ και σπανάκι.

ximos-kalomoira.jpg

Σπιτικά σφηνάκια σπιρουλίνας

Εκτός από τον σούπερ πράσινο χυμό της, δημοσίευσε και συνταγή από τα δυναμωτικά σφηνάκια σπιρουλίνας που φτιάχνει και αποθηκεύει σε μικρά μπουκαλάκια.

Η σπιρουλίνα, για όσους και όσες δεν το γνωρίζουν, είναι ένα απλό, μονοκύτταρο, μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινου-γαλαζωπού χρώματος με την επιστημονική ονομασία Arthrospira platensis. Κάτω από το μικροσκόπιο, η σπιρουλίνα φαίνεται σαν μια σπείρα με μακριά και λεπτά νήματα. Το άρωμα και η γεύση της σπιρουλίνας είναι παρόμοια με των φυκιών.

Όπως αναφέρει και το onmed.gr, η σπιρουλίνα θεωρείται ως το πλέον θρεπτικώς πλήρες συμπλήρωμα διατροφής. Είναι πλούσια πηγή πολλών σημαντικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των σύνθετων υδατανθράκων, του σιδήρου και των βιταμινών Α, Κ και Β. Έχει επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή (όπως η β-καροτίνη και η κίτρινη ξανθοφύλλη που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες) καθώς και σε χλωροφύλλη, λιπώδη και νουκλεϊκά οξέα και λιπίδια.

Όλα τα παραπάνω σίγουρα τα γνωρίζει η Καλομοίρα γι' αυτό και την έχει εντάξει στο διατροφολόγιο της οικογένειάς της.

Πώς θα φτιάξετε και εσείς αυτά τα σούπερ δυναμωτικά και ευεργετικά σφηνάκια;

Χρησιμοποιήστε τζίντζερ, λεμόνι, πράσινο μήλο και σπιρουλίνα. Τόσο απλά και τόσο εύκολα.

sfinaki-spiroulinas-kalomoira.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved