Χριστίνα Μπόμπα: Οι δίδυμες έχουν δικό τους τραπεζάκι αλλά και σκηνή

«Μεγαλώσαμε και έχουμε και τραπεζάκι και καρεκλίτσες και σκηνή!» σχολίασε η όμορφη μαμά στην ανάρτηση που έκανε.

Χριστίνα Μπόμπα: Οι δίδυμες έχουν δικό τους τραπεζάκι αλλά και σκηνή

Η Χριστίνα Μπόμπα και ο Σάκης Τανιμανίδης έχουν μετατρέψει το σπίτι τους σε έναν φανταστικό παιδότοπο.

Θέλουν οι δίδυμες να έχουν όσο περισσότερα ερεθίσματα μπορούν και το παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος για την ανάπτυξη μιας σειράς δεξιοτήτων.

xristina-mpompa-kores-paixnidia1.jpg

Ακόμα και στις διακοπές τους στη Μύκονο, είχαν φροντίσει να έχουν οι μικρές παιχνίδια για να απασχολούνται ενώ τους είχαν στήσει ολόκληρο σπιτάκι.

Καθώς μεγαλώνουν και οι ανάγκες τους αλλάζουν, το ζευγάρι επιλέγει και τα ανάλογα παιχνίδια αλλά και έπιπλα.

Τώρα λοιπόν που η Ανδριάνα και η Φιλίππα είναι σχεδόν 1,5 έτους, απέκτησαν το δικό τους τραπεζάκι με τις καρέκλες για να τρώνε, να ζωγραφίζουν, να ξεφυλλίζουν τα παραμύθια τους.

Παράλληλα έχουν και μια όμορφη σκηνή όπου θα μπορούν να «κρύβονται» από τους γονείς τους ( ή με έναν από τους γονείς τους).

mpompa-kores-paixnidia-3.jpg

Γιατί είναι σημαντικό τα παιδιά να παίζουν με παιχνίδια που είναι κατάλληλα για την ηλικία τους

Μια πρόσφατη μελέτη στο Temple University έδειξε ότι τα παιχνίδια που δεν απαιτούν από ένα παιδί να κάνει κάτι προωθούν ένα παθητικό στυλ μάθησης, το οποίο μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο σκέψης του.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, παρότι ζούμε σε μια ηλεκτρονική εποχή, είναι ζωτικής σημασίας να τεθούν όρια στην έκθεση του μικρού παιδιού σε τάμπλετ και κινητά.

Έρευνα έχει δείξει ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ενέχουν πολλούς πιθανούς κινδύνους για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών , όπως απώλεια ακοής (από δυνατά παιχνίδια), αύξηση βάρους (από την αδράνεια κατά το παιχνίδι) και καθυστερήσεις στη ομιλία και την ανάπτυξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved