Κατερίνα Στικούδη: Η ανάρτηση για τον φυσιολογικό τοκετό, τον θηλασμό και το mom-shaming

«Μου λέγανε .. "Α μπράβο που γέννησες φυσιολογικά" και σκεφτόμουν δηλαδή αν εκανα καισαρική, ποιο θα ήταν το θέμα;»

Κατερίνα Στικούδη: Η ανάρτηση για τον φυσιολογικό τοκετό, τον θηλασμό και το mom-shaming

Για πρώτη φορά η Κατερίνα Στικούδη μιλάει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για τον θηλασμό, τον τοκετό και όλα όσα έχουν γραφτεί για εκείνη μετά τον ερχομό του γιου της.

«Μου λέγανε... "Α μπράβο που γέννησες φυσιολογικά"… και σκεφτόμουν δηλαδή αν εκανα καισαρική ποιο θα ήταν το θέμα;"

Μετά μου έλεγαν…

"Μπράβο που θηλάζεις" .. δηλαδή αν δεν μπορούσα, θα ήταν κακό;
Μετά ενοχλήθηκαν που γύρισα στη δουλειά μου... ( πολύ σύντομα λέει … αφήνω το παιδί μου λέει ..ένα Σάββατο έλειπα εν τω μεταξύ για λίγες ώρες )
Μετά είπαν ότι ειχα παρένθετη μητέρα .. και πως δεν γίνεται να χάσω τόσο γρήγορα τα κιλά της εγκυμοσύνης …

Άλλοι είπανε ότι εκανα πλαστικες αμέσως μετά... Θυμάμαι όμως και τα πρώτα σχόλια όταν έβγαλα το πρώτο μου τραγούδι .. όταν παρουσίασα την πρώτη μου εκπομπη , όταν έπαιξα σε μια σειρά .. όταν ανέβηκα στο σανίδι .. όταν έμαθα πιάνο!"Α ναι" θα μου πεις.. έτσι είναι αυτή η δουλειά.. θέλει γερό στομάχι να αντέχεις !

Ηρθε λοιπόν στη ζωη μου αυτός ο αγγελος που λέγεται Βυρωνας , να με κανει να καταλάβω ότι είμαι πολύ πιο δυνατή απ όσο νομίζω .. να με κανει καλύτερο άνθρωπο και να μου μαθει ένα σωρό πράγματα...

Δε θα σταματήσω ποτέ να ονειρεύομαι »

Η παραπάνω ανάρτηση κάνει πολλές μαμάδες να ταυτιστούν. Ο λόγος; Η κριτική πάντα ασκείται ανεξάρτητα από τις επιλογές, και αυτό ακριβώς θίγει η τραγουδίστρια. Είναι το λεγομενο mom-shaming που πολλές μαμάδες με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν έγινε τυχαία τώρα, καθώς λίγες μέρες πριν η τραγουδίστρια δέχθηκε ερώτηση από δημοσιογράφο για το εάν αν νιώθει τύψεις που αφήνει το παιδί της στο σπίτι για να πάει για δουλειά.

Η απάντηση της ήταν η εξής:

«Δεν νιώθω καθόλου τύψεις, όπως δεν ξέρω αν κάνετε αυτήν την ερώτηση σε πατεράδες και την κάνετε μόνο σε γυναίκες. Α, την κάνεις και στους άνδρες, αν νιώθουν τύψεις που αφήνουν τα παιδιά τους; Αν το κάνεις και στους άνδρες, εντάξει το άγχος σου για το παιδί μου μπορώ να το καταλάβω. Δεν είναι μόνος του ποτέ», είπε εμφανώς εκνευρισμένη και συνέχισε:

«Είμαι κάθε μέρα μαζί του, αφιερώνω χρόνο στο παιδί μου κι ειλικρινά θέλω να πιστεύω ότι αύριο μεθαύριο θα χαίρεται και θα καμαρώνει για εμένα και για όλα αυτά που κάνω για αυτόν φυσικά».

Η Κατερίνα Στικούδη σπάνια κάνει αναρτήσεις για την προσωπική της ζωή ή εκφράζει ζητήματα που την προβληματίζουν και την απασχολούν. Ακόμα και οι φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει με τον γιο της είναι μετρημένες στα δάχτυλα για αυτό και επέλεξε να αναρτήσει μία από αυτές για την ιδιαίτερη αυτή δημοσίευση.

https://www.instagram.com/p/CkaYFKngcHx

Υπενθυμίζουμε ότι η Κατερίνα Στικούδη έγινε για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2021. Από τις ελάχιστες φωτογραφίες του μικρού Βύρωα που έχει δημοσιεύσει η τραγουδίστρια είναι η παρακάτω όταν το αγοράκι έγινε τεσσάρων μηνών.

katerina stikoudi proti foto giou
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved