Tips για μαμάδες: Πώς θα πλύνετε τις ηλεκτρικές κουβέρτες

Κι όμως, οι ηλεκτρικές κουβέρτες πλένονται και αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να τις φρεσκάρετε πριν τις χρησιμοποιήσετε αυτή τη σεζόν.

Tips για μαμάδες: Πώς θα πλύνετε τις ηλεκτρικές κουβέρτες
Bigstock

Όσοι έχουν ηλεκτρικές κουβέρτες, δύσκολα μπορούν να φανταστούν τον χειμώνα χωρίς αυτές. Πράγματι, οι ηλεκτρικές κουβέρτες είναι αρκετά αποτελεσματικές ως προς την ζεστασιά που προσφέρουν και παράλληλα βοηθούν σε έναν πιο χαλαρωτικό και ξεκούραστο ύπνο.

Το φθινόπωρο έρχεται η ώρα να τις ξεθάψετε από την ντουλάπα. Δεδομένου ότι ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί τον προηγούμενο χειμώνα, καλό είναι να τις πλύνετε πριν τις χρησιμοποιήσετε ξανά όταν πιάσουν τα πρώτα κρύα. Τα καλά νέα είναι ότι οι ηλεκτρικές κουβέρτες πλένονται και μάλιστα εύκολα αρκεί να γνωρίζετε τον κατάλληλο τρόπο.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τις ηλεκτρικές κουβέρτες;

Μία ηλεκτρική κουβέρτα που μπαίνει στο πλυντήριο, μπορεί να πλυθεί έως και κάθε δύο εβδομάδες ή μία φορά τον μήνα κατά την περίοδο χρήσης.

Το πλύσιμο μπορεί να γίνει είτε στο πλυντήριο, είτε στο χέρι, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται προσοχή.

Young Woman Sleeping In Bed With Electric Heating Pad, Focus On Cable

Πώς να πλύνετε τις ηλεκτρικές κουβέρτες

Για το πλύσιμο στο πλυντήριο

Αρχικά είναι σημαντικό να αφαιρέσετε από την κουβέρτα όσο το δυνατόν περισσότερα καλώδια. Προσθέστε την κουβέρτα στον κάδο του πλυντηρίου, προσθέστε το απορρυπαντικό και επιλέξτε ένα ήπιο πρόγραμμα χωρίς στύψιμο. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλή.

Επίσης, καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση μαλακτικού και για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μουλιάστε για λίγη ώρα πριν την πλύση την κουβέρτα σε κρύο νερό.

Για το πλύσιμο στο χέρι

Μπορείτε φυσικά να πλύνετε τις ηλεκτρικές κουβέρτες και στο χέρι. Γεμίστε την μπανιέρα με χλιαρό νερό, τόσο ώστε να μπορείτε να βυθίσετε όλη την κουβέρτα μέσα. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερα καλώδια όπως και παραπάνω και στη συνέχεια βάλτε την κουβέρτα στο νερό μαζί με ένα ήπιο απορρυπαντικό.

Αφήστε τη να μουλιάσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Έπειτα πιέστε την για να φύγει το πολύ νερό και αποφύγετε το στύψιμο.

*Με πληροφορίες από thescpruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved