Λουλούδια που αντιστοιχούν σε κάθε μήνα γέννησης και η ιδιαίτερη σημασία τους

Τα λουλούδια είναι ο τρόπος με τον οποίο δείχνει την αγάπη της η φύση.

Λουλούδια που αντιστοιχούν σε κάθε μήνα γέννησης και η ιδιαίτερη σημασία τους
Bigstock

Κρατάμε ανθοδέσμες σε γάμους και τις χαρίζουμε σε αγαπημένα πρόσωπα με κάθε σπουδαίο γεγονός. Γιορτή, γενέθλια, αποφοίτηση κ.α. Μας αρέσει πολύ να βλέπουμε λουλούδια, να τα μυρίζουμε, κάποιες φορές εντυπωσιαζόμαστε από το χρώμα ή το είδος τους ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα συνδέουμε κάποιες φορές με πρόσωπα και καταστάσεις.

Λουλούδια που αντιστοιχούν σε κάθε μήνα γέννησης

Σίγουρα θα γνωρίζετε ότι πίσω από κάθε μήνα κρύβεται και ένα γενέθλιο λουλούδι. Αυτό και μόνο κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή την επιλογή λουλουδιού που θα κάνετε, είτε για να βάλετε στο βάζο της κουζίνας, είτε για να χαρίσετε στην αδερφή σας που μόλις γέννησε.

Δείτε παρακάτω ποιο λουλούδι αντιστοιχεί σε κάθε μήνα και τη σημασία του

Γενέθλιο λουλούδι Ιανουαρίου: γαρύφαλλο και γάλανθος ο χιονώδης

https://www.instagram.com/p/CZqw8PZIHbf

Τα γαρίφαλα συμβολίζουν την αγάπη, την αφοσίωση και την πίστη. Ο γάλανθος ο χιονώδης συμβολίζει την αθωότητα, την αγνότητα και θεωρείται επίσης ως σημάδι ελπίδας επειδή είναι από τα πρώτα λουλούδια που ανθίζουν στο τέλος του χειμώνα.

Γενέθλιο λουλούδι Φεβρουαρίου: βιολέτα και οινοθήρα η διετής

https://www.instagram.com/p/CZ3B1lJLr8q

Οι βιολέτες αντιπροσωπεύουν τη σεμνότητα, την ταπεινοφροσύνη και την αρετή ενώ τα άνθη της οινοθήρας συμβολίζουν τη νεανική αγάπη, την αιώνια ύπαρξη και τη νεότητα.

Γενέθλιο λουλούδι Μαρτίου: νάρκισσος

https://www.instagram.com/p/CaxQWq5OVnY

Τα λουλούδια γέννησης του Μαρτίου θεωρούνται σύμβολα ευτυχίας και ελπίδας. Παραδοσιακά οι νάρκισσοι δίνονται στις επετείους 10 χρόνων.

Γενέθλιο λουλούδι Απριλίου: μαργαρίτα και μοσχομπίζελο

https://www.instagram.com/p/CcGvcTZP_rc

Η μαργαρίτα συνδέεται κυρίως με την πίστη, την αγνότητα και την αθωότητα, αλλά είναι επίσης ένα λουλούδι που συνήθως χαρίζεται στις νέες μητέρες επειδή πιστεύεται ότι συμβολίζει επίσης τη μητρότητα. Τα μοσχομπίζελα εκτός από το όμορφο χρώμα που έχουν, αντιπροσωπεύουν μια ευτυχισμένη απόλαυση, ένα αντίο και ένα ευχαριστώ.

Γενέθλιο λουλούδι Μαϊου: κρίνος

https://www.instagram.com/p/ChHGXdROHSy

Τα σπάνια και ακριβά λουλούδια του κρίνου συμβολίζουν τη γλυκύτητα, την αγνότητα και την ταπεινοφροσύνη.

Γενέθλιο λουλούδι Ιουνίου: τριαντάφυλλο και μελισσόχορτο

https://www.instagram.com/p/CfWt7K3ro9f

Γενικά, τα τριαντάφυλλα πιστεύεται ότι συμβολίζουν την αγάπη και το πάθος, αλλά κάθε χρώμα μπορεί να έχει τη δική του σημασία. Για παράδειγμα, το λευκό τριαντάφυλλο συμβολίζει τη φιλία και τα κόκκινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν τη ρομαντική αγάπη.

Γενέθλιο λουλούδι Ιουλίου: δελφίνιο και νούφαρο

https://www.instagram.com/p/Cfo9C9nl33b

Τα δελφίνια αντιπροσωπεύουν την αξιοπρέπεια και τη θετικότητα. Τα νούφαρα είναι σύμβολο γονιμότητας και αγνότητας και, επειδή φυτρώνουν από τη λάσπη, συμβολίζουν τη φώτιση και την αναγέννηση.

Γενέθλιο λουλούδι Αυγούστου: γλαδιόλα και παπαρούνα

https://www.instagram.com/p/CgzaLEYLNUY

Η γλαδιόλα συμβολίζει τη δύναμη και την ηθική ακεραιότητα. Η παπαρούνα έχει διαφορετικές έννοιες σε όλο τον κόσμο, αλλά γενικά συνδέεται με τη χαλάρωση, τη θεραπεία και την ελπίδα για ένα ειρηνικό μέλλον.

Γενέθλιο λουλούδι Σεπτεμβρίου: Αστήρ και Ιπόμεα

https://www.instagram.com/p/CiaOZ_1OX7R

Τα λουλούδια αστήρ αντιπροσωπεύουν ανδρεία, σοφία και πίστη. Η ιπόμεα συμβολίζει τη στοργή και την ουσία της ζωής. Τα μωρά του Σεπτεμβρίου θεωρούνται συχνά στοργικά, ταπεινά και αυθόρμητα.

Γενέθλιο λουλούδι Οκτωβρίου: καλεντούλα και κόσμος

https://www.instagram.com/p/CdVMZslL_rA

Πιστές στην ηλιόλουστη φύση τους, οι καλεντούλες αντιπροσωπεύουν τον ανατέλλοντα ήλιο, την αισιοδοξία και την ευημερία. Το κόσμος συμβολίζει την ειρήνη και την αρμονία. Συνδέονται με τις επετείους γάμου δύο ετών.

Γενέθλιο λουλούδι Νοεμβρίου: χρυσάνθεμο

https://www.instagram.com/p/CXJ3YtTlxnP

Αυτά τα λουλούδια συμβολίζουν τις ευχές και πιστεύεται ότι φέρνουν καλή τύχη. Καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά στην Κίνα του 15ου αιώνα.

Γενέθλιο λουλούδι Δεκεμβρίου: νάρκισσος και γκι

https://www.instagram.com/p/CI0r3WVBrV9

Ο νάρκισσος αντιπροσωπεύει την αναγέννηση, την αναζωογόνηση, την πίστη και τη ματαιοδοξία. Τα γκι συμβολίζουν τη φιλία και την πιστή αγάπη.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved