Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Μετά τον 4ο μήνα πήγε στον οδοντίατρο και αυτός είναι ο λόγος

Θέλει να αποφύγει την ουλίτιδα κύησης.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Μετά τον 4ο μήνα πήγε στον οδοντίατρο και αυτός είναι ο λόγος
instagram @konstantina spyropoulou

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου αφού συμπλήρωσε τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της αποφάσισε να κάνει καθαρισμό δοντιών.

Ναι, ναι ξέρουμε, κάποιοι θα πείτε «και τι μας νοιάζει εμάς». Σίγουρα εσάς δεν σας νοιάζει, όμως νοιάζει και ενδιαφέρει τις έγκυες της παρέας μας που δεν γνωρίζουν τι μπορεί να φέρει μια εγκυμοσύνη, ειδικά αν γίνονται μαμάδες για πρώτη φορά.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου - Επίσκεψη στον οδοντίατρο

Πριν μερικές ώρες η Κωνσταντίνα δημοσίευσε ένα insta story όπου τη δείχνει να βρίσκεται στην καρέκλα της οδοντιάτρου της και να κάνει καθαρισμό.

«Ελεάνα τι κάνουμε;» ακούγεται στην αρχή του βίντεο να ρωτάει την οδοντίατρό της. «Είναι κατάλληλος ο καθαρισμός για έγκυες».

«Επιβάλλεται μετά τον 4ο μήνα γιατί αλλιώς θα κάνουμε ουλίτιδα κύησης», ακούγεται να απαντάει η γιατρός της καθώς συνεχίζει τον καθαρισμό των δοντιών.

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και όπως φαίνεται αποφάσισε να κάνει καθαρισμό δοντιών για να προστατεύσει τα ούλα της.

https://www.instagram.com/p/Cij33nxLJZe

Ουλίτιδα κύησης τι είναι;

Η ουλίτιδα κύησης είναι μια φλεγμονή των ούλων, που προσβάλλει τις μέλλουσες μαμάδες και αυτό γιατί το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι αδύναμο να αντιμετωπίσει τα βακτήρια που βρίσκονται στην οδοντική πλάκα.

Δύο ακόμη λόγοι που ευθύνονται για την ουλίτιδα κύησης, είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν την τάση να τρώνε περισσότερα γλυκά, να μην τηρούν τα ωράρια των γευμάτων, άρα και των βουρτσισμάτων.

Πώς να αποτρέψετε την ουλίτιδα της εγκυμοσύνης;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί μια έγκυος να κάνει για να προστατεύσει τα δόντια και τα ούλα της εκτός από τον καθαρισμό.

Καλό καθημερινό πλύσιμο των δοντιών, υγιεινή διατροφή, γαργάρες και πλύσεις με αλατόνερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved