Tips για μαμάδες: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε τις σίτες

Έχετε σίτες στο σπίτι; Έτσι θα τις καθαρίσετε αποτελεσματικά.

Tips για μαμάδες: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε τις σίτες
Bigstock

Οι σίτες είναι σωτήριες το καλοκαίρι. Κρατάνε κουνούπια και μύγες μακριά και μπορούμε χωρίς δεύτερη σκέψη να αφήσουμε πόρτες και παράθυρα ανοιχτά με το καλοκαιρινό αεράκι να δροσίζει το σπίτι.

Το μόνο αρνητικό; Μαζεύουν εύκολα βρωμιά και σκόνη και χρειάζονται συχνό καθάρισμα και συστηματική φροντίδα, αλλιώς μπορούν πολύ εύκολα να φθαρούν.

Hand Hold Mosquito Net Wire Screen Handle On House Window

Πώς να καθαρίσετε τις σίτες σας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, ανάλογα με το πόσο βρώμικες είναι. Για παράδειγμα τις μέρες με αέρα ή και βροχή, τα σωματίδια σκόνης, τα φύλλα δέντρων και άλλες ακαθαρσίες που έχουν κολλήσει στις σίτες είναι λογικό να είναι περισσότερες. Γενικά, μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής:

Καθάρισμα με ξεσκονόπανο και ηλεκτρική σκούπα

Πάρτε ένα ξεσκονόπανο ή ένα πανάκι με ίνες και ξεσκονίστε τις σίτες καλά σε όλη την επιφάνεια. Ο τρόπος αυτός είναι ιδανικός για συστηματικό καθάρισμα για παράδειγμα μία φορά την εβδομάδα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα τοποθετώντας το μαλακό εξάρτημα της βούρτσας και κάνοντας κινήσεις απαλές για να μην σκιστεί η σίτα. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να εξαφανίσετε και το μεγαλύτερο μέρος της συσσωρευμένης σκόνης.

Φτιάξε ένα σπιτικό καθαριστικό

Ένας άλλος τρόπος για πιο αποτελεσματικό καθάρισμα είναι να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό καθαριστικό. Σε ένα δοχείο ψεκασμού βάλτε νερό και λίγο απορρυπαντικό. Ανακινήστε και ψεκάστε με το διάλυμα την σίτα σε όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια σκουπίστε τη σίτα με προσοχή με ένα μαλακό, στεγνό πανί.

Σημαντικό επίσης και στους δύο τρόπους να καθαρίσετε τις σίτες και από τις δύο πλευρές, αλλά και να μην αμελείτε το συστηματικό καθάρισμά τους για να τις φροντίζετε σωστά και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved