Μυρτώ Αλικάκη: Έφτιαξε vegetarian και light παστίτσιο με φακές και αυτή είναι η συνταγή
Μία ακόμα ιδιαίτερη συνταγή μοιράστηκε η Μυρτώ Αλικάκη με τους διαδικτυακούς της φίλους

Η Μυρτώ Αλικάκη δεν είναι μόνο μία καταξιωμένη η ηθοποιός, είναι και μια εξαιρετική μαγείρισσα με φαντασία στην κουζίνα. Της αρέσουν τα υγιεινά και ιδιαίτερα πιάτα, τα περισσότερα από τα οποία ετοιμάζει γρήγορα μίας και είναι πανεύκολες συνταγές.
Η ηθοποιός μοιράζεται συχνά φωτογραφίες από τις λιχουδιές που φτιάχνει, ενώ κάποιες φορές δημοσιεύει και τις αντίστοιχες συνταγές. Μία από τις συνταγές που μας έκανε εντύπωση είναι αυτή για υγιεινό και light παστίτσιο. Γιατί για να λέμε την αλήθεια, καλό το παστίτσιο, νόστιμο, χορταστικό, αλλά και αρκετά χρονοβόρο στην παρασκευή του. Και ως γνωστόν σε μία εργαζόμενη μαμά ο χρόνος δεν περισσεύει.
Τι έκανε λοιπόν η Μυρτώ Αλικάκη; Έφτιαξε μία δική της παραλλαγή. Ένα παστίτσιο light με φακές, κατάλληλο και για τους vegetarian.
Πώς θα φτιάξετε το χορτοφαγικό παστίτσιο και εσείς
Θα χρειαστείτε:
- 200 γραμμάρια φακές
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 7-8 μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 τριμμένο καρότο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Αλάτι πιπέρι πάπρικα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 100 γραμμάρια μυζήθρα ή φέτα
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 συσκευασία μακαρόνια για παστίτσιο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στην παρακάτω gallery μαζί με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός από το φαγητό που έφτιαξε.
.jpg?t=4nvSqTQQO3Q9cd4I5SXqlQ)
Βράζουμε 200 γραμ. φακές τόσο ώστε να «κρατάνε» λίγο.Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, και τσιγαρίζουμε: μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 7-8 μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομματάκια, ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ένα τριμμένο καρότο, και μία κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη επίσης. Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, δύο μεγάλες κουταλιές πελτέ ντομάτας, και ένα ποτήρι λευκό κρασί αλάτι, πιπέρι, πάπρικα. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου ένα τέταρτο, να δέσει η σάλτσα. Βράζουμε τα μακαρόνια .
.jpg?t=Bu_9BppWBwrwsdl6d4tynw)
Σε ένα Μπολ ανακατεύουμε ένα γιαούρτι, 100 γραμ. μυζήθρα η φέτα, και περίπου ένα ποτήρι γάλα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα παχύρρευστο.
.jpg?t=fEEra9rddTa2hQzc8KpDDQ)
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα μακαρόνια, την σάλτσα, και ανακατεύουμε λίγο να πάει παντού.
.jpg?t=ArnyHvOhfJAfQPdteSk7hg)
Αποπάνω περιχύνουμε το μείγμα του γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα, και πάπρικα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου ένα τέταρτο μέχρι να ροδίσει