Ο γιος της γεννήθηκε με λαγόχειλο - Οι αναρτήσεις και το μήνυμά της

Γεννήθηκε με λαγόχειλο και η ζωή του είναι παραπάνω από φυσιολογική.

Ο γιος της γεννήθηκε με λαγόχειλο - Οι αναρτήσεις και το μήνυμά της
Facebook @Lauran Onishi

Τα τελευταία 20 χρόνια, η ευαισθητοποίηση σχετικά με το λαγόχειλο και το λυκόστομα (σχιστίες) έχει αυξηθεί εν μέρει από τα social media, με το hashtag #cleftlipandpalate να συγκεντρώνει περισσότερα από 87 εκατομμύρια προβολές μόνο στο TikTok.

Ωστόσο, οι εσφαλμένες αντιλήψεις σχετικά με τις γενετικές ανωμαλίες, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν το στόμα, τα χείλη, ακόμη και τη μύτη, επιμένουν.

Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, μια μαμά από το Κονέκτικατ μιλάει ανοιχτά και ενθαρρύνει άλλους να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

«Τα παιδιά που γεννιούνται με σχιστία χείλους περνούν πολλά και η ανάρρωση δεν είναι εύκολη», αναφέρει η μαμά σε συνέντευξή της στο Goodmorningamerica.com

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, περίπου 2.518 μωρά γεννιούνται με λαγόχειλο και λυκόστομα , 1.402 γεννιούνται με λαγόχειλο και 2.333 με λυκόστομα, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο γιος της Onishi, ο Adriano, που τώρα είναι 9 ετών, γεννήθηκε με λαγόχειλο και σε όλη τη νεαρή του ζωή έχει υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ μια άλλη αναμένεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Είπε ότι ανακάλυψε ότι το μωρό της είχε λαγόχειλο όταν ήταν τριών μηνών έγκυος. «Το θέμα του γιου μου ήταν να αναπνέει και να τρώει με το μισό χείλος», είπε.

Άλλα ζητήματα που μπορούν να επηρεάσουν τα παιδιά με σχιστίες, εκτός από το να έχουν πρόβλημα στο φαγητό, περιλαμβάνουν προβλήματα ομιλίας και ακοής, λοιμώξεις, προβλήματα αυτοεκτίμησης και επιπλοκές από χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με το CDC.

Μετά τη γέννηση του Adriano, οι γιατροί συνέστησαν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Έκανε το πρώτο του σε ηλικία 3 μηνών.

«Δεν είναι απλώς μια απλή χειρουργική επέμβαση και μετά τελείωσες», είπε η Onishi στην ίδια συνέντευξη. «Είναι άλλο ένα χειρουργείο, μετά περιμένεις, άλλο χειρουργείο, μετά περιμένεις και ελπίζεις».

με πληροφορίες από Goodmorningamerica.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved