Ελένη Χατζίδου: Η κόρη της δε σταματάει να τρώει - Η επική ανάρτηση

«Όλο το καλοκαίρι μέσα σε λίγες φωτογραφίες» έγραψε η Ελένη Χατζίδου στη δημοσίευσή της.

Ελένη Χατζίδου: Η κόρη της δε σταματάει να τρώει - Η επική ανάρτηση

Η Ελένη Χατζίδου δημοσιεύει καθημερινά στιγμιότυπα με την κόρη της, Μελίτα. Το κοριτσάκι θα γίνει τριών ετών τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και όσο μεγαλώνει τόσο πιο χαριτωμένο και γλυκό είναι. Πλέον, είναι σε μία ηλικία που μιλάει, εξερευνά τον κόσμο και τρελαίνει τους γονείς της με τα καμώματά της.

Αγαπημένες τις δραστηριότητες; Η μαγειρική -μάλιστα όλον τον περασμένο χειμώνα παρακολουθούσε και μαθήματα για παιδιά της ηλικίας της- η ζωγραφική και το παιχνίδι.

eleni xatzidou kimadopita mageireuei 1

Ελένη Χατζίδου: Καλοκαιρινές διακοπές με τη Μελίτα

Οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν ήδη ξεκινήσει για την οικογένεια Παύλου. Ο Ετεοκλής Παύλου, η Ελένη Χατζίδου και η μικρή Μελίτα με κάθε ευκαιρία φεύγουν από την Αθήνα για νησιά και άλλους πιο δροσερούς προορισμούς.

Στις αρχές του μήνα, οι τρεις τους είχαν ταξιδέψει στη Λευκάδα όπου και απόλαυσαν ξέγνοιαστες στιγμές στον ήλιο και τη θάλασσα.

https://www.instagram.com/p/CfjaevvDJaG

Βέβαια, ακόμα και όταν οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις κρατάνε το ζευγάρι εντός Αττικής, ξεκλέβουν λίγο χρόνια για βουτιές εντός Αττικής.

eleni-xatzidou-melita-paralia.jpg

Ελένη Χατζίδου: «Όλο το καλοκαίρι μέσα σε λίγες φωτογραφίες»

Μία νέα ανάρτηση με την κόρη της έκανε η Ελένη Χατζίδου χθες. Η τραγουδίστρια περιέγραψε το καλοκαίρι όπως είναι για τη μικρή Μελίτα μέσα από εννέα φωτογαφίες που δημοσίευσε στο Instagram. Στις περισσότερες το κοριτσάκι τρώει στην παραλία, πότε κανονικό φαγητό και πότε σνακ και η τραγουδίστρια γράφει χιουμοριστικά:

«Όλο το καλοκαίρι μέσα σε λίγες φωτογραφίες #δεσταματαεινατρωει»

Γιατί κάποια νήπια τρώνε τόσο πολύ

Μέχρι και την ηλικία των πέντε ετών η διατροφή του παιδιού θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και να περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφών. Βέβαια από τη βρεφική ηλικία μέχρι και τότε, η σχέση του παιδιού με το φαγητό περνάει από πολλά και διαφορετικά στάδια.

Στην ηλικία 1-2 ετών το παιδί είναι περίεργο να ανακαλύψει νέες γεύσεις και υφές και είναι η κατάλληλη ηλικία για να μυήσουν οι γονείς το παιδί στην υγιεινή διατροφή θέτοντας δυνατές βάσεις.

Στην ηλικία των 2-3 ετών, το παιδί γίνεται πιο συντηρητικό, κάτι που όμως θεωρείται φυσιολογικό στα πλαίσια της ανάπτυξής του. Σε αυτή τη φάση είναι πιθανό να αρνείται να φάει το φαγητό του ή να βγάζει από το πιάτο του ό,τι δεν του αρέσει.

Βέβαια, υπάρχουν και παιδιά όπως η Μελίτα που βρίσκεται στο συγκεκριμένο αναπτυξιακό στάδιο που τρώνε πολύ και συνέχεια. Σε αυτήν την ηλικία η ανάπτυξη των παιδιών είναι ραγδαία και χρειάζονται ενέργεια και θρεπτικά συστατικά πολύ περισσότερα από όσο νομίζετε. Έτσι λοιπόν, μην απορείτε εάν το μικρό σας ζητάει συνέχεια φαγητό και κάθε φορά αδειάζει το πιάτο του.

Σε κάθε περίπτωση φυσικά, καλό είναι να συμβουλεύεστε πάντα και τον παιδίατρο ή έναν ειδικό διατροφολόγο που να ειδικεύεται στην παιδική διατροφή, εάν έχετε αμφιβολίες για τη διατροφή του παιδιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved