Πράγματα που κάνουν όλοι οι γονείς και δεν το παραδέχονται

Οι γονείς κάνουν τα παρακάτω στα "κλεφτά" και δεν θα το αποκαλύψουν ποτέ.

Πράγματα που κάνουν όλοι οι γονείς και δεν το παραδέχονται
Bigstock

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι γονείς έχουμε κάνει αυτά τα πράγματα, αλλά τα κρατάμε για τον εαυτό μας.

Οι γονείς είναι και αυτοί άνθρωποι, και πολλές φορές ακολουθούν πιο βολικές λύσεις, και κάνουν πράγματα που ντρέπονται να παραδεχτούν. Σίγουρα έχετε κάνει κάποιο από τα παρακάτω και ας μην το παραδέχεστε μερικοί.

Πάμε να δούμε, τι κάνουμε και δεν αποκαλύπτουμε...

«Θα ήθελα πολύ να έρθω, αλλά δεν έχω που να αφήσω το παιδί»

Οι γονείς συνήθως αναφέρουν τα παιδιά τους ως δικαιολογία για να αποφύγουν διάφορες κοινωνικές ή ακόμα και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Μεταξύ μας αν κάπου θέλετε πάση θυσία να πάτε, θα βρείτε τον τρόπο, έτσι δεν είναι; Και σίγουρα θα βρείτε πού να αφήσετε το παιδί.

Τρώτε ανθυγιεινό φαγητό πίσω από την πλάτη των μικρών σας

Κάτι άλλο που κάνουν αρκετοί γονείς, είναι να εξηγούν στα παιδιά τους τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, και μπροστά τους να τρέφονται μόνο με ελαφριά γεύματα και θρεπτικά φαγητά, πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, και χαμηλά σε λιπαρά και υδατάνθρακες.

Όμως, όταν τα παιδιά δεν βλέπουν, είτε κοιμούνται, είτε είναι στο σχολείο, στην κουζίνα γίνεται το πάρτι της χοληστερίνης!

Πείτε την αλήθεια, όλοι το κάνουμε, μην ντρέπεστε!

Συντομεύετε τα παραμύθια

Επίσης κάτι άλλο που κάνουν οι γονείς αλλά δεν το λένε πουθενά είναι, ότι διηγούνται στα παιδιά τους την πιο σύντομη εκδοχή ενός παραμυθιού λίγο πριν πάνε για ύπνο.

Ξεχνάτε το όνομα του πατέρα ενός φίλου του παιδιού σας

Αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κάνουν όλοι οι γονείς στον πλανήτη. Θα πείτε ο «μπαμπάς του Βασιλάκη», αλλά δεν θα θυμάστε ποιο είναι το κανονικό όνομα του «μπαμπά του Βασιλάκη».

Είστε απελευθερωμένοι

Χορεύετε με τέτοιον τρόπο μπροστά στα παιδιά σας που δεν θα χορεύατε ποτέ μπροστά σε κανέναν άλλον άνθρωπο! Τραγουδάτε με αστεία φωνή, κάνετε ξεκαρδιστικές γκριμάτσες και άλλα πολλά, προκειμένου να σας σκάσει το μωρό σας ένα γελάκι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved