Δούκισσα Νομικού: Αποκάλυψε πώς κατάφερε να κοιμούνται μόνα τους τα παιδιά

Ποιο είναι το πρόγραμμα ύπνου της Αναστασίας και του Σάββα.

Δούκισσα Νομικού: Αποκάλυψε πώς κατάφερε να κοιμούνται μόνα τους τα παιδιά

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχεται συχνά η Δούκισσα Νομικού στα Q&A που κάνει στο Instagram, είναι για τον ύπνο των παιδιών τους.

Αν κοιμούνται μόνα τους, ποιο είναι το πρόγραμμα ύπνου που έχουν, πώς τα κατάφερε.

Αποφάσισε λοιπόν να γράψει αναλυτικά τι έκανε στην περίπτωση του Σάββα αλλά και της Αναστασίας.

Η Αναστασία έμαθε μόνη της να κοιμάται

Η γνωστή παρουσιάστρια φαίνεται ότι ήταν τυχερή και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα με τον ύπνο και των δύο παιδιών της. Στην περίπτωση του Σάββα εφάρμοσε τη μέθοδο του sleep training η οποία λειτούργησε άμεσα, στη δε Αναστασία δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι, καθώς έμαθε να κοιμάται μόνη της!

doukissa nomikou2

Ο ύπνος της Αναστασίας

«Η Αναστασία έμαθε κατευθείαν να κοιμάται μόνη της στο κρεβάτι της. Δεν την έμαθα να κοιμάται πάνω μου όσο υπέροχο κι αν είναι το συναίσθημα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Sleep training για τον Σάββα

Όταν ο Σάββας έγινε 9μηνών και είχε μάθει να κοιμάται μόνο στην αγκαλιά της – αποφάσισε να του κάνει sleep training.

«Αυτό που έκανα ήταν το εξής:

Κάθε φορά που ήθελα να τον βάλω για ύπνο, τον άφηνα στο κρεβάτι του, του έλεγα ήρεμα και με χαμόγελο πώς είναι για ύπνο και «Καληνύχτα, σ΄αγαπώ πολύ». Και έφευγα από το δωμάτιό του.
Χρονομετρούσα το κλάμα του για 8 λεπτά. Στα 8 λεπτά έμπαινα στο δωμάτιό του χωρίς να τον πάρω αγκαλιά αλλά και ήρεμο τρόπο και χαμόγελο του έλεγα το ίδιο: «είναι ώρα για νάνι, Καληνύχτα σε αγαπώ πολύ». Αυτό στη δική μας περίπτωση χρειάστηκε να το κάνω 2 φορές μία φορά το πρώτο βράδυ και μία το επόμενο. Και έμαθε.

  • To sleep training το έκανα αφού είχα βεβαιωθεί πώς δεν πεινάει, πονάει έχει κάνει κακά.
  • Είχα συμβουλευτεί τον παιδίατρό μου.
  • Του έδωσα ένα «νάνι» για να μάθει να κοιμάται μαζί του.
  • Η κάθε μαμά να κάνει αυτό που πιστεύει πώς είναι καλύτερο για το δικό της παιδί .Εγώ καταθέτω απλώς τη δική μου εμπειρία επειδή με ρωτάτε συχνά», εξήγησε η όμορφη μαμά.

Η Δούκισσα Νομικού συχνά μοιράζεται με τους ακολούθους της -και- φωτογραφίες των παιδιών της, όπως αυτές που μπορείτε να δείτε στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved