Χριστίνα Μπόμπα: Ακολουθεί τη μέθοδο BLW για να μάθουν να τρώνε οι δίδυμες - Τα αρνητικά σχόλια

Με τη μέθοδο Baby Led Weaning μαθαίνουν οι μικρές Αριάνα και Φιλίππα να τρώνε!

Χριστίνα Μπόμπα: Ακολουθεί τη μέθοδο BLW για να μάθουν να τρώνε οι δίδυμες - Τα αρνητικά σχόλια

Η Χριστίνα Μπόμπα είναι ενεργή στα social media και από όταν έγινε μαμά δημοσιεύει πολύ συχνά στιγμιότυπα με τις δίδυμες κόρες της, Αριάνα και Φιλίππα.

Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram μοιράζεται στιγμές της καθημερινότητάς της, εμπειρίες, σκέψεις για τη μητρότητα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ζητήσει και τη γνώμη των ακολούθων της σε διάφορα ζητήματα που την απασχολούν.

Οι δίδυμες Αριάνα και Φιλίππα είναι ενός έτους

Στην ηλικία αυτή τα μωρά προσπαθούν να μιμηθούν χειρονομίες, κουνάνε τα χέρια τους για να χαιρετήσουν, μπορούν να πιούνε νερό από το ποτήρι και να σιγά σιγά στηρίζονται σε έπιπλα ή άλλες βάσεις για να σταθούν όρθια.

Σε ό,τι αφορά τη διατροφή τους, έχουν ήδη ξεκινήσει τις στερεές τροφές και η εξοικείωση με νέες γεύσεις και υφές συνεχίζεται.

Ένα νέο στιγμιότυπο δημοσίευσε η Χριστίνα Μπόμπα με τις κόρες της. Η διάσημη μαμά σερβίρει στα κορίτσια το πρωινό τους και τις απαθανάτισε στα καρεκλάκια τους.

christina mpompa baby led weaning

Τι φρούτα έδωσε η Χριστίνα Μπόμπα αυτή τη φορά στις δίδυμες; Μούρα και νεκταρίνι σε συνδιασμό με μισό τοστάκι στην καθεμία με μαύρο ψωμάκι.

mpompa diduma
mpompa 2

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η ίδια σε επόμενο στόρι της, έλαβε ορισμένα αρνητικά σχόλια από followers της, για την μέθοδο που ακολουθεί σχετικά με τη διατροφή των διδύμων.

Και αποκάλυψε ότι δεν κάνει κάτι το επικίνδυνο και ακολουθεί τις συμβουλές των ειδικών.

mpompa

Βaby – led weaning

Ο όρος baby-led weaning (BLW) αναφέρεται στην εισαγωγή των στερεών τροφών, ως μία μέθοδος που μπορεί να επιλεχθεί από τους γονείς, η οποία επιτρέπει στο παιδί να έχει τις δικές του επιλογές και την ελευθερία για γευστικές δοκιμές και πειραματισμούς με το φαγητό του.

Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί ήδη από την ηλικία των 6 μηνών, παράλληλα με το θηλασμό, καθώς το μητρικό γάλα εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια τροφή για το μωρό.

Η μέθοδος συνοδεύεται από πλεονεκτήματα που ευνοούν την φυσική τάση και επιθυμία του παιδιού για πειραματισμό, εξερεύνηση και παιχνίδι!

Η εισαγωγή των στερεών τροφών γίνεται σταδιακά, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και τις υποδείξεις του παιδιάτρου, με συγκεκριμένες υφές και μεγέθη να δοκιμάζονται σταδιακά, χωρίς ίχνος βιασύνης και πίεσης από τους γονείς.

Το παιδί επιλέγει μόνο του τι θέλει να δοκιμάσει και πόσο επιθυμεί να καταναλώσει, ενώ στα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου εντάσσονται η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης της παιδικής παχυσαρκίας, τη βελτίωση της επιδεξιότητας και της συνεργασίας ματιών-χεριών και την ανάπτυξη της ικανότητας μάσησης αλλά και ομιλίας.

Πώς ξέρουμε ότι το μωρό είναι έτοιμο για τη μέθοδο Baby led weaning;

Η μέθοδος BLW θα πρέπει να ξεκινήσει όταν το ίδιο το μωρό δείξει πως είναι έτοιμο, θα πρέπει ωστόσο οι γονείς να ακολουθήσουν σε κάθε βήμα πιστά τις οδηγίες του παιδιάτρου, τόσο για τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν, όσο και για τα βήματα με τα οποία θα πρέπει να εισάγουν σταδιακά τις τροφές, την υφή, τον τρόπο παρασκευής τους, το χρόνο που μεσολαβεί από την εισαγωγή της μίας τροφής στην άλλη και την αποφυγή εκδήλωσης τροφικών αλλεργιών.

Δείτε φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει από τα γεύματα των διδύμων στην gallery που ακολουθεί.

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved