Tips για μαμάδες: Πέντε πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε μια φορά την εβδομάδα

Ποιες δουλειές μπορείτε να κάνετε στο σπίτι κάθε εβδομάδα. 

Tips για μαμάδες: Πέντε πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε μια φορά την εβδομάδα
bigstockphoto.com

Οι δουλειές στο σπίτι δεν τελειώνουν ποτέ. Αρκεί όμως ένας σωστός προγραμματισμός για να είναι τακτοποιημένο και καθαρό.

Το πρώτο βήμα είναι να διαχωρίσετε αυτά που πρέπει να κάνετε καθημερινά και εκείνα που μπορούν να γίνουν μία φορά την εβδομάδα ή το μήνα.

Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να καθαρίζετε κάθε εβδομάδα ώστε και το σπίτι να είναι καθαρό κι εσείς να προλαβαίνετε τις υπόλοιπες υποχρεώσεις και δουλειές (κι όχι μόνο εντός σπιτιού).

plisimo

Πετσέτες

Προσπαθήστε να έχετε δύο καλάθια για τα άπλυτα ( ένα για τα λευκά κι ένα για τα σκούρα). Με αυτό τον τρόπο δεν θα χάνετε χρόνο να τα ξεχωρίσετε. Επίσης, προγραμματίστε να βάζετε μια φορά την εβδομάδα ένα πλυντήριο αποκλειστικά με πετσέτες κα σεντόνια.

Ηλεκτρικές συσκευές

Λόγω της καθημερινής χρήσης της κουζίνας, τα μάτια, ο φούρνος αλλά και ο φούρνος μικροκυμάτων γεμίζουν με καμένα λίπη ή υπολείμματα τροφών. Φροντίστε να τα καθαρίζετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σχολαστικά.

ksaskonisma

Έπιπλα

Γνωρίζουμε ότι το ξεσκόνισμα είναι βαρετό κι ότι πρέπει να γίνεται καθημερινά για να είναι τα έπιπλα καθαρά. Εκτός από το ξεσκόνισμα με φτερό, χρησιμοποιήστε μια φορά την εβδομάδα ένα σπρέι καθαρισμού με πανί για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπανιέρα ή ντους

Η μπανιέρα και το ντους συγκεντρώνουν άλατα τα οποία αν δεν καθαρίζονται συχνά δεν φεύγουν εύκολα και επιπλέον λόγω της υγρασίας, δημιουργείται μούχλα.Επομένως, μια φορά την εβδομάδα με ένα σφουγγάρι, καθαριστικό ή μαγειρική σόδα περάστε τα δύσκολα σημεία του μπάνιου για να είναι καθαρό χωρίς πολύ κόπο.

katharo mpanio

Τουαλέτα

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί η τουαλέτα είναι από τα σημεία του σπιτιού που θέλουν καθημερινό καθάρισμα. Μια φορά την εβδομάδα όμως, ρίξτε χλωρίνη και αφήστε την δράσει για 10-15 λεπτά πριν τρίψετε με μια βούρτσα. 'Ετσι, θα την απολυμάνετε και παράλληλα θα τη διατηρείτε πιο καθαρή.

Πηγή: goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved