Χριστίνα Αλούπη: Αποκάλυψε το λόγο που και οι δύο γιοι της φορούν γυαλιά

Πώς αντιμετώπισε η ίδια το γεγονός ότι τα παιδιά της φορούν γυαλιά από μικρή ηλικία.

Χριστίνα Αλούπη: Αποκάλυψε το λόγο που και οι δύο γιοι της φορούν γυαλιά

Η Χριστίνα Αλούπη μετά από σχεδόν 13 χρόνια στην Αμερική, επέστρεψε στην Ελλάδα, μόνιμα.

Μαζί της και οι δύο γιοι της, Ανδρέας και Αλέξανδρος ενώ ο σύζυγός της, Κωνσταντίνος Κέφαλος θα παραμείνει προς το παρόν στην Αμερική και θα έρχεται ανά διαστήματα να βλέπει την οικογένειά του.

Η προσαρμογή

Η παρουσιάστρια προσπαθεί να τακτοποιηθεί στο νέο της σπίτι στην Αθήνα ενώ έχει επισκεφτεί και τους δικούς της στη Θεσσαλονίκη. Η ίδια παραμένει ιδιαίτερα ενεργή στα social media και απαντά σε πολλές ερωτήσεις που της θέτουν οι followers της, ειδικά μετά την εγκατάστασή της στη χώρα μας.

Πρόσφατα έκανε ένα ακόμα Q&A και μεταξύ των ερωτήσεων που δέχτηκε, ήταν για τα παιδιά της…Ειδικότερα, τη ρώτησαν γιατί και οι δύο γιοι της φορούν γυαλιά και πώς νιώθει γι’ αυτό.

Η Χριστίνα Αλούπη αποκάλυψε το λόγο, λέγοντας ότι έχουν υπερμετρωπία.

aloupi paidia foroum gialia1

Συγκεκριμένα είπε: «Τα παιδιά έχουν αρκετή υπερμετρωπία και θα φορούν για πάντα γυαλιά, ή φακούς επαφής ή θα κάνουν λέιζερ αφού ενηλικιωθούν, ότι επιλέξουν τα ίδια».

Όσον αφορά για το πώς αισθάνθηκε μετά τη διάγνωση παραδέχτηκε ότι αρχικά στεναχωρήθηκε όμως μετά σκέφτηκε ότι μακάρι αυτό να είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν στη ζωή τους.

aloupi paidia foroum gialia

Υπερμετρωπία στα παιδιά

Η υπερμετρωπία είναι μία κοινή πάθηση και αναφέρεται στη θολή όραση σε αντικείμενα που βρίσκονται σε κοντινή κυρίως, αλλά και μακρινή απόσταση.

Αυτό συμβαίνει γιατί το φως εστιάζεται πίσω από τον αμφιβληστροειδή αντί για απευθείας πάνω του, κάτι το οποίο μπορεί να οφείλεται στον κοντό βολβό του ματιού ή επειδή δεν υπάρχει αρκετό βάθος στον κερατοειδή.

Αίτια

Η υπερμετρωπία είναι στις περισσότερες περιπτώσεις κληρονομική. Τα παιδιά γεννιούνται με αυτήν ακόμα και αν καθυστερήσει η διάγνωσή της. Σύμφωνα με το περιοδικό Clinical Genetics, μελέτες έχουν δείξει ότι τουλάχιστον στα μισά περιστατικά παιδικής υπερμετρωπίας, υπήρχε η γενετική προδιάθεση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν ένας γονέας πάσχει από υπερμετρωπία είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει και το παιδί του.

Άλλο αίτιο της υπερμετρωπίας είναι οι επιπλοκές στη μήτρα ή ασθένειες στην παιδική ηλικία. Το τραύμα στο μάτι μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας κινδύνου για υπερμετρωπία επίσης.

Επίσης, η Αμερικανική Οπτομετρική Ένωση εξηγεί ότι την υπερμετρωπία μπορεί να προκαλέσουν εξωτερικοί παράγοντες όπως ο υποσιτισμός, όχι ωστόσο στον βαθμό που μπορεί να τον επηρεάσει την εμφάνιση της μυωπίας.

Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μερικές από τις αναρτήσεις που έκανε τις τελευταίες ημέρες, απολαμβάνοντας το μπάνιο στη θάλασσα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved