Superfood breakfast: Τι να τρως για να ξεκινάς τη μέρα σου με ενέργεια

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται»

Superfood breakfast: Τι να τρως για να ξεκινάς τη μέρα σου με ενέργεια

Αν αναλογιστείς τη φράση, «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», είναι εύκολο να καταλάβεις για ποιον λόγο οι διατροφολόγοι επιμένουν πως δεν πρέπει να παραβλέπεις το πρώτο γεύμα της ημέρας. Διότι ένα ισορροπημένο πρωινό είναι αυτό που σου δίνει την ενέργεια και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου, ώστε να καλωσορίζεις γεμάτη ενέργεια την ημέρα που ανοίγεται μπροστά σου.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, σε μία καθημερινότητα που «τρέχει» με άπιαστες ταχύτητες, πόσο εύκολο είναι να βρεις τον χρόνο που απαιτεί η προετοιμασία ενός πλούσιου και θρεπτικού πρωινού; Κι όμως, ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όταν έχεις εξοπλίσει τα ράφια του ψυγείου και τα ντουλάπια της κουζίνας σου με τα κατάλληλα υλικά, δηλαδή με τα superfoods που συνδυάζουν την ισορροπία, τη γεύση και τη διατροφική αξία, προσθέτοντας μία απολαυστική και wellness «νότα» στην έναρξη της ημέρας σου.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικές προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις τη διατροφική αξία του πρωινού σου και συγχρόνως, θα σου προσφέρουν την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινάς κάθε πρωί την ημέρα σου με όρεξη και ανεβασμένη διάθεση.

Ένας γλυκός και λαχταριστός συνδυασμός από μπανάνα, μέλι και αποξηραμένα φρούτα

Το πρωί που ξυπνάς, συνήθως δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου μέχρι να φύγεις για το γραφείο. Ακριβώς για αυτό, μπορείς να επενδύσεις σε συνταγές που δεν απαιτούν μεγάλη προετοιμασία και μέσα σε λίγα λεπτά, μπορούν να σου προσφέρουν ένα γευστικό και ολοκληρωμένο γεύμα. Για παράδειγμα, μπορείς να αλείψεις μία φέτα ψωμί του τοστ με ταχίνι, φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου, να προσθέσεις από πάνω λεπτές φέτες μπανάνας και να γαρνίρεις με μέλι και αποξηραμένα φρούτα, όπως goji berries.

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved