Ειρήνη Ψυχράμη: «Μετά τη γέννηση του γιου μου, βάζω μικρούς στόχους, κοιτώντας μόνο το τώρα»

Η Ειρήνη Ψυχράμη μιλάει στο Mothersblog.gr για την παράσταση «Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός» στην οποία συμμετέχει φέτος το καλοκαίρι, για τη μητρότητα και τα μελλοντικά της σχέδια.

Νίκη Παπανικολάου
Ειρήνη Ψυχράμη: «Μετά τη γέννηση του γιου μου, βάζω μικρούς στόχους, κοιτώντας μόνο το τώρα»

Ενθουσιασμένη για τη συμμετοχή της στο νέο μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, «Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός» δηλώνει η ηθοποιός και τραγουδίστρια, Ειρήνη Ψυχράμη.

Η καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης που παρουσιάζει η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η εταιρεία ΜΕΘΕΞΙΣ, έχει ξεκινήσει και όπως λέει, «η αποδοχή του κόσμου είναι συγκινητική και οι αγκαλιές των παιδιών θεραπευτικές».

Η ίδια λατρεύει τη μουσική και το θέατρο, δεν τα διαχωρίζει. Όταν λοιπόν της δίνεται η ευκαιρία να τα συνδυάσει και τα δύο, είναι απλά ευτυχισμένη.

Πέρα από τη δουλειά της όμως, απέραντη χαρά, ευτυχία και δύναμη αντλεί από τον γιο της, Χρήστο. Ο ερχομός του άλλαξε τα πάντα στη ζωή της, όχι μόνο στο πώς βλέπει τα πράγματα αλλά και στο πώς τα αντιμετωπίζει.

Απολαμβάνει να περνά χρόνο μαζί του, να ανακαλύπτουν μαζί τον κόσμο και να του δείχνει με όποιο τρόπο μπορεί, ότι θα είναι εκεί σε ό,τι θελήσει να κάνει.

laxana kai xaxana

Φέτος το καλοκαίρι περιοδεύετε σε όλη την Ελλάδα με το μιούζικαλ «Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός». Τι έχετε εισπράξει από τις παραστάσεις που έχετε δώσει μέχρι σήμερα;

Καταρχάς θα ήθελα να πω ότι είμαι ευγνώμων και νιώθω τυχερή που συμμετέχω στην παράσταση «Λάχανα και Χάχανα-Ο Καλός μου εαυτός» με εξαιρετικούς συναδέλφους. Ξεκινώντας λοιπόν τις πρόβες καταλάβαμε ότι αυτό το έργο έχει κάτι το ιδιαίτερο πέρα από την υπέροχη μουσική του κυρίου Τάσου Ιωαννίδη, υπάρχει ένα κείμενο που αφορά όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους γονείς, τους παππούδες τις γιαγιάδες, αφορά όλους μας, μιλά για το πώς μπορούμε να μάθουμε να διαχειριζόμαστε και να αντιμετωπίζουμε τις φοβίες μας γενικότερα. Μιλά για ‘’αναπνοές’’ που εμείς οι γονείς ξεχνάμε να παίρνουμε και προτείνει έναν τρόπο. Η αποδοχή του κόσμου είναι συγκινητική, οι αγκαλιές των παιδιών θεραπευτικές, και τα χαμόγελα όλων στο τέλος είναι αυτό που θέλουμε.

Ήταν συνειδητή επιλογή να συμμετέχετε με ένα μιούζικαλ για παιδιά ή προέκυψε;

Υπήρξα σε παιδική χορωδία για 15 χρόνια γεμάτα χαρά, ταξίδια, δίσκους, συναυλίες, ήταν διέξοδο για μένα ο Δημήτρης Τυπάλδος ο δάσκαλός μας. Πιστεύω στη σημαντικότητα αυτών τα πρώτων χρόνων της ζωής μας. Ό,τι μας συμβαίνει, ό,τι δημιουργούμε, ό,τι ζούμε, μένει, για αυτό και επιλέγω να συμμετέχω σε παιδικές παραστάσεις ,θέλω να είμαι εκεί στα χαμόγελα των παιδιών.

eirini psixrami 2

Τι εισπράττει ένα παιδί που θα παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη παράσταση;

Οι μικροί μας θεατές παρακολουθούν την παράσταση και συμμετέχουν όταν τους ζητηθεί, είναι εκεί με τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά! Αυτό που προσπαθούμε να τους πούμε είναι για την δύναμη της συνεργασίας, τη δύναμη της ομαδικότητας ,την αποδοχή της μοναδικότητάς μας, και την ώθηση να μιλούν στους γονείς τους και να τους ακούν! Φυσικά σε όλη αυτήν την προσπάθεια βοηθάει η μουσική που για μένα είναι πηγή ζωής.

Οι περισσότεροι ηθοποιοί που παίρνουν μέρος σε παιδικές παραστάσεις λένε ότι τα παιδιά είναι δύσκολο κοινό. Συμφωνείτε με αυτό;

Τα παιδιά αγαπούν να μας αφοπλίζουν! Δεν θεωρώ ότι είναι δύσκολο κοινό. Είναι όμως το κοινό που θα σου πει την αλήθεια του χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το γεγονός ότι είστε μητέρα ενός μικρού αγοριού έχει επηρεάσει τον τρόπο που βλέπετε και αντιμετωπίζετε τα πράγματα;

Θα μπορούσα να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο για το πώς βιώνω τη μητρότητα, θα πω λοιπόν τα βασικά που είναι σημαντικά για μένα . Έχει αλλάξει ο τρόπος που μιλάω, που περπατάω, που ακούω, που τραγουδάω, έχει αλλάξει το βλέμμα μου, το χαμόγελό μου, ακούω πιο συχνά την καρδιά μου, όλα είναι αλλιώς και είμαι πιο κοντά στη γυναίκα που θέλω να γίνω.

eirini psixrami 3

Η μουσική ή το θέατρο είναι η μεγάλη σας αγάπη; Αν ο γιος σας μεγαλώνοντας θα ήθελε να ακολουθήσει ένα από τα δύο ( ή και τα δύο) , ποια θα ήταν η αντίδρασή σας;

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που με στήριζε πάντα σε όποια επιλογή κι αν έκανα. Αυτό φυσικά αφορά και τα αδέρφια μου. Το ίδιο λοιπόν θέλω να πετύχω κι εγώ με τον Χρήστο, θέλω να του δείχνω ότι θα είμαι εκεί σε ό,τι θελήσει να κάνει.

Δεν είναι σύνηθες δύο αδελφές να είναι στον ίδιο χώρο. Πώς αισθάνεστε που με την Αντιγόνη (Ψυχράμη) έχετε παράλληλη πορεία;

Τα αδέρφια μου είναι το παν. Είμαστε φίλοι, συνεργάτες, συνταξιδιώτες. Μεγαλώσαμε με τη μουσική, μας ένωνε, μόνο κοντά μας φέρνει το γεγονός ότι κάνουμε την ίδια δουλειά.

eirini psixrami 1

Τα μελλοντικά, επαγγελματικά σας, σχέδια τι περιλαμβάνουν;

Μετά από την γέννηση του Χρήστου, κάτι ακόμα που άλλαξε στη ζωή μου είναι να βάζω μικρούς, πολύ μικρούς στόχους, κοιτώντας μόνο το τώρα. Ξέρω τι θέλω, θέλω να τραγουδάω και να παίζω στο θέατρο! Και κάπου εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Χρήστο Τρίποδη για την εμπιστοσύνη, τη διάθεση, και την επιμονή του.Πάντως κάτι ετοιμάζω μουσικά αλλά είναι νωρίς να μιλήσω!

Το πρόγραμμα των παραστάσεων «Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός» μπορείτε να το δείτε εδώ.

laxana kai xaxana1
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved