Σταύρος Ξαρχάκος: Διευθύνει ορχήστρα με παιδιά σε ταβέρνα της Σύρου – Το βίντεο που έγινε viral

To βίντεο με τον γνωστό συνθέτη κάνει από χθες το γύρο των ελληνικών media.

Σταύρος Ξαρχάκος: Διευθύνει ορχήστρα με παιδιά σε ταβέρνα της Σύρου – Το βίντεο που έγινε viral

Τις τελευταίες δύο μέρες, πολλά λέγονται για τη μουσική, τα είδη της, τους καλλιτέχνες. Η καλύτερη απάντηση ήρθε από το βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες με τον Σταύρο Ξαρχάκο να διευθύνει μία παρέα παιδιών σε ταβέρνα της Σύρου. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αποδεικνύει ότι η μουσική είναι ομορφιά, είναι πάθος, είναι επικοινωνία.

Ο γνωστός συνθέτης πρόσφατα αναδείχθηκε Επίτιμος Δημότης Σύρου-Ερμούπολης και τις μέρες αυτές βρίσκεται στο νησί. Το βίντεο τον δείχνει να διευθύνει μία παρέα νεαρών μουσικών σε ταβέρνα, η οποία αποτελούνταν έξι αγόρια και μία κοπέλα. Τα παιδιά παίζουν το γνωστό τραγούδι του Βαμβακάρη "Φραγκοσυριανή" με μπουζούκια, μία κιθάρα και αρμόνιο.

Τι κάνει αυτό το βίντεο τόσο ιδιαίτερο; Ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνει με το ίδιο πάθος όπως θα διηύθυνε και μία επαγγελματική ορχήστρα σε κάποια συναυλία και για ακόμα μία φορά αποδεικνύει ότι η αγάπη για τη μουσική δεν γνωρίζει από στιγμές, καταστάσεις, κούραση και ηλικία. Ο συνθέτης όσα χρόνια ασχολείται με την μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, το πάθος του παραμένει αμείωτο.



Τι γνωρίζουμε για τον Σταύρο Ξαρχάκο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι και στο Julliard School of Music της Νέας Υόρκης. Έχει γράψει τραγούδια για περισσότερους από 42 δίσκους, μουσική για 21 ταινίες και 15 τηλεοπτικές παραγωγές. Ακόμα, έχει συνθέσει μουσική για αρχαία τραγωδία, δράματα και διεθνή μπαλέτα.

Θεωρείται ένα ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Η μουσική του πορεία ξεκινά τη δεκαετία του ’50 και την πρώτη του μουσική επιτυχία κάνει το 1963 με τα τραγούδια που έγραψε για την κινηματογραφική ταινία «Κόκκινα Φανάρια».

Έχει βραβευτεί πολλές φορές και από τον Δεκέμβρη του 2019 είναι και επίσημο διδάκτορας του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, είναι παντρεμένος με την τραγουδίστρια Ηρώ Σαΐα με την οποία απέκτησαν τα διδυμα παιδιά τους τον Νοέμβριο του 2016.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved