Λάουρα Νάργες: Τι είναι η υπερέμεση κύηση που την ταλαιπώρησε στην εγκυμοσύνη της;

Η Λάουρα Νάργες μίλησε πρόσφατα για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τους πρώτους μήνες της κύησης.

Λάουρα Νάργες: Τι είναι η υπερέμεση κύηση που την ταλαιπώρησε στην εγκυμοσύνη της;

Η Λάουρα Νάργες και ο Χρήστος Σαντικάι θα γίνουν γονείς σε λιγότερο από τέσσερις μήνες. Τα χαρμόσυνα νέα επιβεβαίωσε η παρουσιάστρια με μία ανάρτησή της στο Instagram, στις 6 Μαΐου:

«Θα γίνουμε γονείς και πετάμε από την χαρά και την ευτυχία μας! Ανυπομονούμε σαν τρελοί να κρατήσουμε στην αγκαλιά μας το αγγελουδάκι μας! Είμαστε τόσο τυχεροί και νιώθουμε ευλογημένοι» είχε γράψει κάτω από μία φωτογραφία στην οποία πόζαρε αγκαλιά με τον τραγουδιστή και κρατούσε το υπερηχογράφημα της.


https://www.instagram.com/p/CdN4XzcD8_u/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δύο μέρες μετά ακολούθησε μία ακόμα ανάρτηση με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας. Η Λάουρα Νάργες μας έδειξε για πρώτη φορά τη φουσκωμένη της κοιλίτσα και έγραψε: «Εμείς πάντως είπαμε ότι γιορτάζουμε αυτήν την ημέρα με νέο ρόλο ήδη από φέτος. Χρόνια πολλά σε όλες τις (μέλλουσες) μανούλες» .

Οι δυσκολίες τους πρώτους μήνες

Η παρουσιάστρια βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και μίλησε για την εγκυμοσύνης και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το πρώτο διάστημα. Όπως αποκάλυψε είχε υπερέμεση κύηση και ένιωθε πολύ άσχημα:

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω... Σκεφτόμουν και έλεγα πώς πήγαιναν οι γυναίκες στα χωράφια και πώς πήγαινε η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή» είπε χαρακτηριστικά.

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε και η συνέντευξη που έδωσαν από κοινού οι μέλλοντες γονείς στο περιοδικό OΚ και στο οποίο αποκάλυψαν ότι η εγκυμονούσα είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για τρεις ημέρες.


https://www.instagram.com/p/CYJwP7UDVUy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι είναι η υπερέμεση κύηση;

Οι ναυτίες είναι σύνηθες φαινόμενο τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, για κάποιες γυναίκες ωστόσο οι ναυτίες αυτές είναι πολύ έντονες και επαναλαμβανόμενες με συνεχείς κρίσεις εμετού, τρομερή αδυναμία και αφυδάτωση του οργανισμού.

Αυτά είναι και τα κύρια και πιο σοβαρά συμπτώματα της λεγόμενης Υπερέμεσης Κύησης

Η κύρια διαφορά μεταξύ της υπερέμεσης κύησης και της φυσιολογικής πρωινής αδιαθεσίας είναι ότι η πρώτη οδηγεί σε απώλεια βάρους 5 % ή και περισσότερο. Πέραν της επίμονης τάσης προς εμετό, η υπερέμεση κύηση εκδηλώνεται επίσης με τις έντονες ζαλάδες, τον πονοκέφαλο, την τάση λιποθυμίας και τη δυσκοιλιότητα.

Αίτια

Οι γιατροί δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πλήρως την υπερέμεση κύηση, τι την προκαλεί ή ποιες γυναίκες είναι πιο πιθανό να το βιώσουν. Ωστόσο, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, προκύπτει ότι η υπερέμεση είναι συνηθέστερη σε γυναίκες που κυοφορούν δίδυμα, καθώς ο πλακούντας απελευθερώνει τις διπλάσιες ποσότητες της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (HCG) , που για ορισμένους ειδικούς σε αυτή οφείλονται οι κακοήθεις εμετοί.

Αντιμετώπιση

Εάν έχετε διαγνωστεί με υπερέμεση, η προτεραιότητα είναι να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε αρκετά θρεπτικά συστατικά για να παραμείνετε υγιείς. Για ορισμένες γυναίκες, μια διατροφή με υγρά και ορισμένες στερεές τροφές μπορεί να είναι αρκετή, ενώ άλλες ίσως χρειαστεί να πάρουν φάρμακα για να ανακουφιστούν από τη ναυτία. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η νοσηλεία είναι η μόνη ασφαλής λύση.

Πολλές γυναίκες αρχίζουν να αισθάνονται καλύτερα μέχρι την 20ή εβδομάδα της εγκυμοσύνης ενώ άλλες συνεχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα καθ 'όλη τη διάρκεια της κύησης.

Η Λάουρα Νάργες και ο Χρήστος Σαντικάι περιμένουν αγόρι και ανυπομονούν να το κρατήσουν στην αγκαλιά τους. Δείτε φωτογαφίες που έχει δημοσιεύσει η παρουσιάστρια από όταν ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της κι έπειτα στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved