Tips για μαμάδες: Μικρά μυστικά για τέλειο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

  • Καλά υλικά
  • Παγώστε το μπολ
  • Κρατήστε το κρεμώδες
  • Χτυπήστε το αρκετές φορές με το μίξερ
Tips για μαμάδες: Μικρά μυστικά για τέλειο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Το σπιτικό παγωτό είναι φρέσκο, νόστιμο και πιο υγιεινό. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τις γεύσεις ανάλογα με τα υλικά που θα επιλέξετε.

Όμως, συχνά τα παιδιά δεν δείχνουν να ενθουσιάζονται με το παγωτό που φτιάξατε γιατί όπως λένε, δεν είναι ίδιο με το έτοιμο. Δεν έχει παρόμοια υφή και συχνά έχει κρυστάλλους.

Προκειμένου το σπιτικό παγωτό σας να είναι …ασυναγώνιστο μοιραζόμαστε μαζί σας ορισμένα απλά μυστικά:

Καλά υλικά

Επιλέξτε βιολογικό γάλα ή κρέμα γάλακτος και αυγά ελευθέρας βοσκής , φροντίζοντας να είναι όλα όσο πιο φρέσκα μπορείτε. Αντίστοιχα, εάν προσθέτετε αρώματα ή άλλα συστατικά, όπως σοκολάτα, βανίλια ή φρούτα, πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας.

spitiko pagoto

Παγώστε το μπολ

Φροντίστε να βάζετε στην κατάψυξη το μπολ που θα αποθηκεύσετε το παγωτό ώστε να μη λιώσει και γίνει κρέμα.

Κρατήστε το κρεμώδες

Ένα κοινό παράπονο για το σπιτικό παγωτό είναι ότι γίνεται σκληρό και παγωμένο όταν φυλάσσεται στην κατάψυξη. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μην παγώσει το παγωτό σας στην κατάψυξη. Ο David Lebovitz, συγγραφέας του βιβλίου The Perfect Scoop, συνιστά να προσθέσετε μερικές κουταλιές της σούπας αλκοόλ (όπως ένα λικέρ φρούτων σε παγωτό με γεύση φρούτων ή βότκα όταν δεν θέλετε αλκοολούχο άρωμα). Η ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού ή το μέλι, καθώς και η ζελατίνη και οι σταθεροποιητές του εμπορίου, μπορούν επίσης να διατηρήσουν το παγωτό σε πιο απαλή υφή. Το παγωτό παραμένει επίσης πιο μαλακό όταν το αποθηκεύετε σε ένα ρηχό αντί σε βαθύ μπολ. Επίσης, να καλύπτετε την επιφάνεια του παγωτού με πλαστική μεμβράνη για να μην σχηματίζονται κρύσταλλοι πάγου.

spitiko pagoto1

Χτυπήστε το αρκετές φορές με το μίξερ

Για να γίνει το παγωτό αφράτο, βγάλτε το από την κατάψυξη όταν μισοπήξει και χτυπήστε το ξανά στο μίξερ για δύο λεπτά στη δυνατή σκάλα.

Πρακτικά tips

  • Φροντίστε να μουλιάσετε σε κρύο νερό τη ζελατίνα που χρειάζεται το παγωτό για να πήξει και μετά να τη λιώσετε σε μπεν – μαρί.
  • Χρησιμοποιήστε άχνη ζάχαρη γιατί κάνει το μείγμα του παγωτού πιο λείο και του δίνει βελούδινη υφή.
  • Αν χρησιμοποιήσετε φρούτα, προσέξτε να είναι φρέσκα, ώριμα και σε καλή κατάσταση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι φρούτα θέλετε, κόψτε όμως σε κομμάτια και μαλακώστε τα για λίγο σε χαμηλή φωτιά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved