Tips για μαμάδες: Πώς θα καθαρίσετε σωστά την τοστιέρα

  • Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε την τοστιέρα;
  • Ο εναλλακτικός τρόπος να καθαρίσετε την τοστιέρα
Tips για μαμάδες: Πώς θα καθαρίσετε σωστά την τοστιέρα

Το τοστ είναι ένα αγαπημένο σνακ για παιδιά και μεγάλους και η εύκολη λύση όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι φαγώσιμο για πρωινό, δεκατιανό ή απογευματινό εύκολα και γρήγορα.

Η τοστιέρα φυσικά δεν λείπει από κανένα σπίτι και πολύ πιθανό να τη χρησιμοποιείτε και καθημερινά. Την καθαρίζετε όμως σωστά και όσο συχνά πρέπει;

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε την τοστιέρα;

Κι όμως, η τοστιέρα θέλει καθημερινό καθάρισμα και μάλιστα πρέπει να είστε συνεπής με αυτό. Ιδανικά την καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση, όσο ακόμα είναι ζεστή, ειδάλλως το τυρί και υπολείμματα άλλων υλικών, δύσκολα θα αφαιρεθούν.

tostiera katharisma

Πώς θα καθαρίσετε σωστά την τοστιέρα;

Η διαδικασία είναι απλή, ωστόσο είναι σημαντικό το καθάρισμα να γίνει την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή όσο ακόμα η εσωτερική επιφάνεια είναι ζεστή.

Βήμα #1

Κλείστε την τοστιέρα και βγάλτε την από την πρίζα. Σκουπίστε την με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανάκι για να απομακρύνετε υπολείμματα τροφίμων και λίπη.

Βήμα #2

Πάρτε ένα καθαρό σφουγγάρι και βουτήξτε το σε ζεστό νερό με σαπούνι. Σκουπίστε με αυτό την επιφάνεια ξανά και επιμείνετε με απαλό τρίψιμο στα σημεία που έχει μείνει φαγητό. Ιδιαίτερη προσοχή δώστε στα κρυφά σημεία. Σκουπίστε με ένα καθαρό και στεγνό πανί.

Βήμα #3

Εάν η πλάκα είναι αποσπώμενη, μπορείτε να την αφαιρέσετε και να την πλύνετε κανονικά στον νεροχύτη ή και στο πλυντήριο εάν προβλέπεται.

Ο εναλλακτικός τρόπος να καθαρίσετε την τοστιέρα

Μπορείτε να καθαρίσετε την τοστιέρα και με άλλους τρόπους και ένας από αυτούς είναι και ο παρακάτω. Θα χρειαστείτε λίγο χρόνο και ένα φυσικό καθαριστικό που θα φτιάξετε στο λεπτό με ξύδι και νερό.

Θα χρειαστείτε:

  • ένα μπολ γεμισμένο με 10 κουταλιές της σούπας νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • δύο καθαρά πανάκια
  • μία παλιά οδοντόβουρτσα (προαιρετικά)

Δείτε τι πρέπει να κάνετε στο παρακάτω βίντεο.






Με πληροφορίες από goodhousekeeping.com
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved