Χριστίνα Κοντοβά: Με την κόρη της στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μαμά και κόρη συνδύασαν τη βόλτα στο κέντρο με μια επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Χριστίνα Κοντοβά: Με την κόρη της στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Χριστίνα Κοντοβά ζει χωρίς αμφιβολία μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της.

Μετά την υιοθεσία της Ada, οι προτεραιότητές της έχουν αλλάξει και η κόρη της είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει.

Το πρόγραμμά της, πέρα από τη δουλειά της, περιλαμβάνει πλέον καθετί που αφορά την Ada: σχολείο, δραστηριότητες και πολλές βόλτες.

Αγαπημένη τους συνήθεια είναι να πηγαίνουν στο κέντρο της πόλης και να ανακαλύπτουν άμορφες γωνιές της. Επισκέπτονται συχνά την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αλλά και την Πλάκα.

Χθες, η βόλτα τους περιλάμβανε και επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

ckontova mouseio tis akropolis 3

Μαμά και κόρη περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και όπως θα δείτε η μικρή Αda, έδειξε να εντυπωσιάζεται από τα εκθέματα.

ckontova mouseio tis akropolis 2
ckontova mouseio tis akropolis 5

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων και Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2022

Μια τέτοια βόλτα σε Μουσεία της πόλης μπορείτε να κάνετε κι εσείς με τα παιδιά σας. Με αφορμή μάλιστα την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, το Σάββατο 14 Μαΐου και την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, η είσοδος θα είναι ελεύθερη (πιθανόν όχι όλες τις ώρες).

Συγκεκριμένα, το Μουσείο της Ακρόπολης στις 14 Μαΐου θα λειτουργήσει με εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας των εκθεσιακών χώρων του από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ κι έπειτα. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν υπό το βραδινό φως τις συλλογές του, ενώ την ίδια μέρα, στο πλαίσιο της δράσης «Τι σημαίνει για σένα το Μουσείο Ακρόπολης;», θα προβληθούν σε μεγάλη οθόνη μέσα στο Μουσείο οι πιο αντιπροσωπευτικές απαντήσεις που έλαβε πρόσφατα από τους επισκέπτες του.

Την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Η φετινή θεματική είναι «Η δύναμη των
μουσείων» και επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης, καθώς και στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και την
προσβασιμότητα. Με αυτή την ευκαιρία, το Μουσείο θα προσφέρει στους ενήλικους επισκέπτες του δύο νέες παρουσιάσεις με θέμα «Κρυφές ιστορίες διασποράς» και «Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης. Νέες διαδραστικές εφαρμογές», ενώ θα διαθέτει για τις οικογένειες το νέο έντυπο «Τα γλυπτά του Παρθενώνα. 6 μικρές ιστορίες χωρισμού».

Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε κι άλλες φωτογραφίες της Ada από βόλτες με τη μαμά της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved