Κίνδυνος μπλακ άουτ στην Ευρώπη: Περιορισμός μετακινήσεων, τηλεργασία και διακοπές ρεύματος

Η Ευρώπη όχι μόνο είναι δυσκίνητη, αλλά όπως αποδεικνύεται δεν έχει ένα κοινό σχέδιο δράσης για να προστατέψει το λαό της από τα επακόλουθα της ενεργειακής κρίσης λόγω του εμπάργκο στην Ρωσία – Τα σενάρια που εξετάζονται για να καλυφθεί η επάρκεια είναι εφιαλτικά και κινούνται σε μια νέα δέσμη περιορισμών αντίστοιχη με την εποχή του σκληρού lockdown - Φρένο στις μετακινήσεις με ΙΧ, μεγαλύτερα ποσοστά τηλεργασίας και περιορισμοί στα ταξίδια για να μην πάμε σε blackout

Κίνδυνος μπλακ άουτ στην Ευρώπη: Περιορισμός μετακινήσεων, τηλεργασία και διακοπές ρεύματος

Είτε πρόκειται για την πανδημία, είτε για την αντιμετώπιση της πανδημίας η Ευρώπη διαρκώς δείχνει να αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των λαών και των κρατών μελών της. Η διγλωσσία σχετικά με το ρωσικό εμπάργκο φυσικού αερίου και πετρελαίου ξεδίπλωσε τον κατακερματισμό της ΕΕ και τις τεράστιες ανισότητες στον βαθμό εξάρτησης από τη Ρωσία.

Η ΕΕ δεν προνόησε καμία εναλλακτική λύση και το κάθε κράτος μέλος μπαίνει στη λογική του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», παρά τις επικοινωνιακές κορώνες της προέδρου της Κομισιόν ότι όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι: «Τα κράτη-μέλη έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης για ένα τέτοιο σενάριο και συνεργαστήκαμε μαζί τους σε συντονισμό και αλληλεγγύη». Σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αλληλεγγύης σημαίνει ότι μοιραζόμαστε όλοι από λίγο και πάμε σε συνθήκες ενεργειακού lockdown.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved