Καισαρική τομή: Φροντίζοντας το «σημάδι» που αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι του εαυτού σου

Καισαρική τομή: Φροντίζοντας το «σημάδι» που αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι του εαυτού σου

Πολλοί έχουν να πουν «πολλά» γύρω από τη διαδικασία της καισαρικής τομής για τον τοκετό. Η εμπειρία μου, μετά από δύο καισαρικές που έφεραν στα χέρια μου τα δύο μου παιδάκια, είναι πως καλύτερα να αφήνουμε να μιλούν περισσότερο εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα. Εκείνοι που γνωρίζουν πότε χρειάζεται να γίνει κι εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα πώς θα επουλωθεί με τον τρόπο που αρμόζει περισσότερο και είναι ο πιο αποτελεσματικός.

Όταν ήρθε στη ζωή η πρώτη μου κόρη, η καισαρική τομή προέκυψε ως λύση μετά από πολύωρες προσπάθειες φυσιολογικού τοκετού. Το παιδί δυσκολευόταν, ο μαιευτήρας συνέστησε να προχωρήσουμε στην επέμβαση κι εγώ, ακούγοντας αυτόν που γνώριζε καλύτερα, συμφώνησα. Λίγη ώρα μετά, το πρώτο μου παιδάκι ήταν στην αγκαλιά μου κι εγώ ευγνωμονούσα όλον τον κόσμο – και χαιρόμουνα απίστευτα για όσα ζούσα εκείνες τις στιγμές.

Η αλήθεια είναι πως μια γυναίκα που γεννά με καισαρική τομή υπόκειται σε μία χειρουργική επέμβαση. Το θέμα εδώ είναι πως αυτή η συγκεκριμένη επέμβαση έχει «ως αποτέλεσμα» τον ερχομό στη ζωή ενός παιδιού – κι αυτό επισκιάζει τα πάντα. Κάπως έτσι, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και η φροντίδα της μητέρας. Εν τούτοις, υπάρχει στο σώμα της μια ουλή, η οποία χρειάζεται κατάλληλη περιποίηση από την πρώτη κιόλας στιγμή. Δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι εγωισμός, δεν είναι εγωπάθεια – είναι ανάγκη για κάθε γυναίκα που γίνεται μητέρα και θέλει να είναι και η ίδια καλά, όπως και το παιδάκι της.

Ένα σημάδι ευχάριστων αναμνήσεων

Δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κάποιος οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που ένα σημάδι στο σώμα μας συνδέεται τόσο με μια ευχάριστη ανάμνηση, εκτός από εκείνο που αφήνει στο σώμα της μητέρας η καισαρική τομή. Το ότι συνδέουμε όμως το σημάδι αυτό με το παιδί μας το ίδιο και με τον ερχομό του στη ζωή δεν μπορεί επουδενί να σημαίνει ότι το παραμελούμε: Είναι το σώμα μας και οφείλουμε να το περιποιηθούμε και να το φροντίσουμε, ώστε η πληγή και το σημάδι της τομής να επουλωθούν αποτελεσματικά τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

m01

Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το νέο, καινοτόμο επίθεμα Ανάπλασης Ουλών από το HANSAPLAST, που δημιουργήθηκε για κάθε σημάδι από οποιοδήποτε τραύμα μπορεί να έχουμε στο σώμα μας – και για την καισαρική τομή. Ουσιαστικά, με την επιμελή εφαρμογή του βλέπουμε μείωση της ορατότητας της ουλής, που έχει ήδη αναπτυχθεί και διαμορφωθεί, ενώ ταυτόχρονα το σημάδι γίνεται πιο απαλό, ήπιο και επίπεδο. Έτσι, αυτό το σημάδι που περήφανα φέρουμε στο σώμα μας όσες γίναμε μανούλες με καισαρική τομή, στολίζει το κορμί μας και μας γεμίζει ακόμα περισσότερα συναισθήματα χαράς κάθε φορά που το βλέπουμε, εμείς και οι γύρω μας.

Το διαφανές επίθεμα που βελτιώνει το σημάδι της καισαρικής τομής

Στη δική μου την περίπτωση, ανακάλυψα το επίθεμα Ανάπλασης Ουλών HANSAPLAST αρκετά μετά την πρώτη καισαρική. Καθώς όμως είναι κατάλληλο για νέες αλλά και παλιότερες ουλές, το εφάρμοσα συστηματικά και πράγματι διαπίστωσα σημαντική βελτίωση στο σημάδι μου. Στη δεύτερη ήμουν πανέτοιμη και αυτό το διαφανές, αυτοκόλλητο έγινε η ρουτίνα μου για περισσότερες από οκτώ εβδομάδες – όσες χρειάστηκαν για να γίνει το σημάδι μου μια όμορφη υπενθύμιση του πώς ήρθαν στη ζωή τα δύο κορίτσια μου!

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για επίθεμα από πολυουρεθάνη, ένα υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή προϊόντων που προορίζονται για την επαγγελματική φροντίδα πληγών. Θεωρείται άλλωστε η βάση για ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο μείωσης των ανεπτυγμένων και διαμορφωμένων υπερτροφικών ή χηλοειδών ουλών, όπως αυτή της καισαρικής τομής. Αυτό που κάνει είναι να βελτιώνει την ενυδάτωση του ουλώδη ιστού στην περιοχή, ενώ αυξάνει τη θερμοκρασία τοπικά, ώστε να ενεργοποιείται η διαδικασία αναγέννησης της επιδερμίδας, υποστηρίζοντας την επαναδιαμόρφωση της ουλής. Ήδη μετά από περίπου 20 - 25 ημέρες χρήσης (3-4 εβδομάδες) τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά, με τον προτεινόμενο χρόνο να είναι στις οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες για 12 ώρες καθημερινά, ενώ εφόσον το χρησιμοποιήσουμε για περισσότερες από οκτώ εβδομάδες, μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περαιτέρω η εμφάνιση της ουλής μας.

m2

Πέραν από αυτή καθαυτή τη λειτουργία του και το πώς βελτιώνει τις συνθήκες της ουλής μας, το επίθεμα Ανάπλασης Ουλών HANSAPLAST είναι διακριτικό, καθώς είναι διαφανές, εύκαμπτο και δεν εμποδίζει τις κινήσεις μας, μπορεί να κοπεί στο κατάλληλο μέγεθος και είναι ανθεκτικό στο νερό. Επιπλέον, επιτρέπει στην επιδερμίδα μας να αναπνέει και δεν μας δυσκολεύει πουθενά!

m3

Η καισαρική τομή είναι για κάθε γυναίκα ένα σημάδι χαράς, υπερηφάνειας, ζωής και αγάπης. Είναι το σημάδι που τη συνδέει με το παιδί της και τώρα, με το επίθεμα Ανάπλασης Ουλών HANSAPLAST, μπορεί να το περιποιείται, ακριβώς όπως αξίζει στο ίδιο της το σώμα: Εύκολα, άνετα, αποτελεσματικά.

Τα επιθέματα Ανάπλασης Ουλών HANSAPLAST είναι διαθέσιμα μόνο online στα παρακάτω eshops:

2happy
tofarmakeio
ofarmakopoios
hondoscenter
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved