Χριστίνα Μπόμπα: Ταΐζει τις δίδυμες τα πιο θρεπτικά φρούτα

Τρία φρούτα με σημαντικά οφέλη για μωρά και μεγαλύτερα παιδιά.

Χριστίνα Μπόμπα: Ταΐζει τις δίδυμες τα πιο θρεπτικά φρούτα

Η Χριστίνα Μπόμπα είναι ενεργή στα social media και από όταν έγινε μαμά δημοσιεύει πολύ συχνά στιγμιότυπα με τις δίδυμες κόρες της, Αριάνα και Φιλίππα.

Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram μοιράζεται στιγμές της καθημερινότητάς της, εμπειρίες, σκέψεις για τη μητρότητα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ζητήσει και τη γνώμη των ακολούθων της σε διάφορα ζητήματα που την απασχολούν.

xristina mpompa

Οι δίδυμες Αριάνα και Φιλίππα σε λίγες μέρες θα γίνουν δέκα μηνών. Στην ηλικία αυτή τα μωρά προσπαθούν να μιμηθούν χειρονομίες, κουνάνε τα χέρια τους για να χαιρετήσουν, μπορούν να πιούνε νερό από το ποτήρι και να σιγά σιγά στηρίζονται σε έπιπλα ή άλλες βάσεις για να σταθούν όρθια. Σε ό,τι αφορά τη διατροφή τους, έχουν ήδη ξεκινήσει τις στερεές τροφές και η εξοικείωση με νέες γεύσεις και υφές συνεχίζεται.

Ένα νέο στιγμιότυπο δημοσίευσε χθες η Χριστίνα Μπόμπα με τις κόρες της. Η διάσημη μαμά σερβίρει στα κορίτσια τα φρούτα τους και τις απαθανάτισε στα καρεκλάκια τους. Τι φρούτα έδωσε η Χριστίνα Μπόμπα αυτή τη φορά στις δίδυμες; Ακτινίδιο, μπανάνα και μάνγκο, τρία φρούτα με διαφορετικές γεύσεις, υφές και σημαντικά οφέλη για την υγεία.

xristina mpompa kores frouta

Μπανάνα: Το αγαπημένο φρούτο των παιδιών

Η μπανάνα είναι ένα φρούτο νόστιμο, μαλακό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα παιδιά το λατρεύουν από τη βρεφική τους ακόμα ηλικία. «Τα νήπια λατρεύουν τις μπανάνες γιατί είναι γλυκιές και μπορούν να τις πιάσουν με τα χέρια τους εύκολα.» αναφέρει η παιδίατρος dr Sarah Schaffer στο Romper.com. Άλλος ένας λόγος είναι ότι τα παιδιά εξοικειώνονται με την υφή και τη γεύση της μπανάνας από την βρεφική τους ηλικία, με αποτέλεσμα να την προτιμούν και μεγαλώνοντας. Η μπανάνα συνεπώς συνδυάζει όλα όσα εκείνα αποζητά ένα παιδί σε ένα τρόφιμο: είναι νόστιμη, γλυκιά, μπορεί να τη μασήσει και να την κρατήσει εύκολα και είναι ένα φρούτο που έχει φάει ξανά και ξανά.

Σε ό,τι αφορά τα οφέλη, η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο, βιταμίνες και άλλα μέταλλα. Η κατανάλωσή της βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου, είναι εύπεπτη, ενώ ενισχύει την ανάπτυξη των ιστών και την καλή υγεία των ματιών.

Ακτινίδιο: «Σύμμαχος» στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, A, κάλιο, φολικό οξύ, σίδηρο, πρωτεΐνες και περιέχει, επίσης, βιταμίνη E, χαλκό, βιταμίνη K, χολίνη, μαγνήσιο και φώσφορο. Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τροφές για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και ενισχύει την καλή λειτουργία του εντέρου. Άξιο αναφορά είναι επίσης, ότι το ακτινίδιο έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από το πορτοκάλι και είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μάνγκο: Ένα τροπικό φρούτο με πολλά οφέλη για τον οργανισμό

Το μάνγκο λέγεται και «βασιλιάς των φρούτων». Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών, αλλά και για την παραγωγή και τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων. Επίσης, το μάνγκο περιέχει τα αντιοξειδωτικά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα οποία ενισχύουν την υγεία των ματιών.

Χριστίνα Μπόμπα: Καθημερινές στιγμές με τις κόρες της

Η Χριστίνα Μπόμπα έχει δημιουργήσει μία ιδιαίτερη σχέση με τους ακολούθους της και καθημερινά μοιράζεται μαζί τους όλα όσα κάνουν στην καθημερινότητά της. Τους τελευταίους μήνες, τον περισσότερο χρόνο και ενέργειά της αφιερώνει στις δίδυμες κόρες της και οι αναρτήσεις της με τις μικρές Αριάνα και Φιλίππα είναι η μία καλύτερη από την άλλη.


https://www.instagram.com/p/CbznV_ps6V9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δείτε φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved