Μωρά που γελάνε: Οι πιο γλυκές φωτογραφίες

Δείτε τις πιο γλυκές φωτογραφίες των πιο χαρούμενων μωρών.

Μωρά που γελάνε: Οι πιο γλυκές φωτογραφίες
Photo by Walaa Khaleel on Unsplash

Το γέλιο αποτελεί για τα μωρά μια σημαντική μορφή επικοινωνίας με τους γονείς τους, που επιπλέον ενισχύει τον μεταξύ τους συναισθηματικό δεσμό.


https://www.instagram.com/p/Bpd9istHHSJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα νεογνά μπορεί να χαμογελούν από τις πρώτες μέρες της ζωής τους, αλλά μέχρι να συμπληρώσουν τον πρώτο μήνα, αυτά είναι αυθόρμητα, χωρίς συναισθηματικό περιεχόμενο και συνήθως παρατηρούνται στη διάρκεια του ύπνου. Βέβαια, τα γέλια ενός μωρού ενώ κοιμάται συνεχίζονται και σε μεγαλύτερη ηλικία και αποδεικνύουν ότι είναι χαρούμενο, χωρίς στρες και ότι στο υποσυνείδητό του έχουν καταγραφεί ευχάριστα στοιχεία.

Μέχρι περίπου το δεύτερο μήνα, τα μωρά αρχίζουν σταδιακά να ανταποκρίνονται στα εξωτερικά ερεθίσματα. Τα πρώτα χαμόγελα ενώ ένα μωρό είναι ξύπνιο, συμβαίνουν συνήθως μεταξύ έξι και δέκα εβδομάδων. Τότε το μωρό μπορεί να αναγνωρίσει το πρόσωπό σας και να ανταποκριθεί σε οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα όπως οι φωνές των γονιών του ή μία μουσική.

Περίπου τον τρίτο μήνα το μωρό σας αρχίζει να σας κοιτάει όταν γελάει, καθώς σε αυτή την ηλικία αλληλοεπιδρά όλο και περισσότερο με σας. Π.χ., γελάει όταν του κάνετε γκριμάτσες, επειδή το γαργαλάτε ή παίζετε κρυφτό μαζί του. Από τους τέσσερις ως τους έξι μήνες, το μωρό σας μπορεί να χαμογελάει κάθε φορά που θα το κοιτάτε. Από τους έξι ως τους δώδεκα μήνες, το μωρό σας μπορεί να γελάει με διαφορετικούς τρόπους.

Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάθε μωρό έχει τη δική του προσωπικότητα, διαφοροποιείται το γέλιο και οι αιτίες που το προκαλούν.


https://www.instagram.com/p/Bn9XmsJHJhO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το γέλιο είναι υγεία, και από αυτή την άποψη, τα παιδιά ζουν μια πιο υγιεινή ζωή σε σχέση με τους γονείς τους. Γελούν μέχρι και 400 φορές μέσα στην ημέρα. Δυστυχώς, όμως, αυτό το θείο δώρο, η ικανότητα να γελάς με όλα, δεν συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή. Και αυτό γιατί όσο περισσότερο μεγαλώνουμε, τόσο πιο πολύ σοβαρεύουμε και μπαίνουμε στα γρανάζια της βαριάς καθημερινότητας. Οι ενήλικες γελούν κατά μέσο όρο μόνο 15 φορές την ημέρα.

Δείτε φωτογραφίες με μωράκια που γελούν. Σίγουρα θα σας φτιάξουν την ημέρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved