Δούκισσα Νομικού: Διαβάζει παραμύθια στον Σάββα και την Αναστασία - Υπέροχο βίντεο

Ποια παραμύθια επέλεξαν τα παιδιά της.

Δούκισσα Νομικού: Διαβάζει παραμύθια στον Σάββα και την Αναστασία - Υπέροχο βίντεο

Μία από τις αγαπημένες συνήθειες της Δούκισσας Νομικού με τα δυο της παιδιά είναι η ανάγνωση παραμυθιών.

Τους αρέσει να κάθονται όλοι μαζί στο πάτωμα, να αραδιάζουν μπροστά τους τα αγαπημένα τους παραμύθια και να τα ξεφυλλίζουν.

Το ίδιο συνέβη και πριν μερικές ημέρες με την γνωστή παρουσιάστρια να περνάει όμορφες στιγμές με τον Σάββα και την Αναστασία στο σπίτι, διαβάζοντάς τους παραμύθια.

doukissa nomikou diavazei paramithia5

Mάλιστα ανέβασε και σχετικό βίντεο, σχολιάζοντας:

«Για μας κάθε μέρα είναι μέρα για παραμύθια ... Σήμερα ο Σάββας διάλεξε «τα τρία σούπερ γουρουνάκια» ??? και η Αναστασία κάτι άλλο, αλλά κι αυτό με ?λύκο ??
Ας ονειρευόμαστε με τα παιδιά μας και σαν παιδιά, μέσα από λατρεμένες συνήθειες, όπως το διάβασμα παραμυθιών?να έχουμε όλοι μας μια υπέροχη μέρα και ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο, με πολλά πολλά χαμόγελα».


https://www.instagram.com/tv/Cb2gV4SgUmu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γιατί είναι σημαντικό να διαβάζουμε στο παιδί παραμύθια

Tο παραμύθι μέσα από τη μυθοπλασία και τους ήρωες του διδάσκει στο παιδί τους κανόνες, τα ήθη, τα έθιμα και πολλές ανθρώπινες αξίες. Οι ήρωες μάχονται, παλεύουν με τέρατα, χάνουν, κάνουν φίλους, κερδίζουν μάχες, δίνουν συμβουλές, ακολουθούν και ηγούνται.

Το παραμύθι αναλόγως την υπόθεση και με όπλο τη φαντασία, διδάσκει επίσης στο παιδί πώς να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις, πώς να χειριστεί τα συναισθήματά του, πώς να δέχεται τη διαφορετικότητα των άλλων και να δίνει αξία σε όσα αξίζουν πραγματικά.

Είναι πολύ σημαντικό επομένως να αγοράζουμε παραμύθια και να διαβάζουμε μαζί με το παιδί μας. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να προσεγγίσουμε θέματα που δεν γνωρίζουμε ή δεν νιώθουμε άνετα, να συζητήσουμε μόνοι μας και διαβάζοντας μαθαίνουμε κι εμείς μαζί με το παιδί.

Αυτή την όμορφη συνήθεια της ανάγνωσης έχει καθιερώσει η Δούκισσα Νομικού με τα παιδιά της όπως αρκετές ακόμα, όπως τη μαγειρική, τα επιτραπέζια, τα παζλ. Πάρτε μια γεύση από τις αναρτήσεις της στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved