Spring cleaning και ανανέωση ντουλάπας: Τα αγαπημένα μου tips για καθαριότητα και φρεσκάδα σε βάθος!

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες μαμάδες, που συνήθως «τρέχουν» όλη μέρα, έτσι και στη δική μου περίπτωση, η καθαριότητα του σπιτιού έχει μετατραπεί σε μία υποχρέωση που ιδανικά, θα ήθελα να αποφεύγω.

Spring cleaning και ανανέωση ντουλάπας: Τα αγαπημένα μου tips για καθαριότητα και φρεσκάδα σε βάθος!

Η αλήθεια είναι όμως, πως υπάρχει ένα κομμάτι της που όχι μόνο δεν με κουράζει, αλλά με κάνει να ανυπομονώ για αυτό, δύο φορές τον χρόνο. Ο λόγος, φυσικά, για την ανανέωση της ντουλάπας μου, που την περίοδο που διανύουμε έχει την «τιμητική» της.

Tο πέρασμα από τον χειμώνα στην άνοιξη επιβάλλει το καθάρισμα της ντουλάπας, των ραφιών και των συρταριών της και την αλλαγή του περιεχομένου της. Τα βαριά και ζεστά χειμωνιάτικα ρούχα φυλάσσονται και τη θέση τους παίρνουν τα ανάλαφρα πανωφόρια, τα αέρινα φορέματα, τα λευκά τζιν και τα πολύχρωμα t-shirt, που θα συνοδεύσουν εμένα και τη μικρή μου, τη Σοφία, στις ανοιξιάτικες εξορμήσεις μας.

Σήμερα, λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σου μερικά αγαπημένα μου tips καθαριότητας και φρεσκάδας που αξίζει να γνωρίζεις, σε ό,τι αφορά στην ανανέωση της ντουλάπας και της γκαρνταρόμπας σου, αλλά και τον πολύτιμο «σύμμαχο» υγιεινής, δηλαδή το Klinex Pure Hygiene Powder Fresh, που με βοήθησε να κάνω αυτήν τη διαδικασία πιο εύκολη και επιτυχημένη. Spring cleaning, λοιπόν, και ιδού τα βήματα που ακολουθώ για μία καθαρή και μυρωδάτη ντουλάπα!

nikoletta ralli klinex1



Βήμα 1ο: To πρώτο βήμα σε ό,τι αφορά στην ανανέωση και το καθάρισμα της ντουλάπας μου, είναι να βγάλω τα πάντα -μα τα πάντα- από τα συρτάρια, τα ράφια και κάθε χώρο της ντουλάπας και να τα τοποθετήσω προσεκτικά πάνω στο κρεβάτι. Φροντίζω, επίσης, να μην είναι εντελώς χύμα, αλλά σε κάθε σημείο του κρεβατιού να έχω και άλλη κατηγορία ρούχων.

Βήμα 2ο: Μετά το άδειασμα της ντουλάπας, παίρνω ένα πανάκι και ξεσκονίζω εσωτερικά και εξωτερικά και στη συνέχεια, χρησιμοποιώ το KLINEX Pure Hygiene Spray με άρωμα Powder Fresh (υπάρχει και το υπέροχο άρωμα Flower Fresh), που εξουδετερώνει το 99,9% των ιών και των βακτηρίων, απολυμαίνει χωρίς χλώριο και αφαιρεί αιτίες αλλεργίας που συνδέονται με σκόνη, γύρη ή τα κατοικίδια, με ένα μόνο πέρασμα. Εγώ το προτιμώ διότι, μεταξύ άλλων, είναι κατάλληλο για επιφάνειες που χρησιμοποιούν μωρά (είναι, δηλαδή, ιδανικό για ό,τι αγγίζει η μικρή μου), αλλά και για επιφάνειες προετοιμασίας φαγητού! Και όταν τελειώνω το καθάρισμα της ντουλάπας με το αγαπημένο μου spray (εννοείται ότι δεν χρειάζεται ξέβγαλμα) και είμαι σίγουρη πως της έχω προσφέρει την απαραίτητη υγιεινή, μένει και εκείνο το υπέροχο άρωμα πούδρας, που με χαλαρώνει!

nikoletta ralli klinex2

Βήμα 3ο: Αφού καθαρίσω τα πάντα στην ντουλάπα, αρχίζω να τοποθετώ τα ρούχα στη σωστή θέση, με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Τι ακριβώς κάνω; Ό,τι χρησιμοποιώ λιγότερο, το βάζω στο πίσω μέρος των συρταριών, ενώ στο μπροστινό μέρος τοποθετώ ό,τι χρησιμοποιώ καθημερινά. Φυσικά, πάντα υπάρχει κατηγοριοποίηση, ανά χρώμα και υφή! Και αφού ολοκληρώσω τη διαδικασία καθαριότητας και ανανέωσης της ντουλάπας μου, αξιοποιώ τον χρόνο που μένει, για να καθαρίσω άλλα σημεία που χρησιμοποιούμε συχνά και καθημερινά στο σπίτι. Με λίγα λόγια, παίρνω ξανά στα χέρια μου το KLINEX Pure Hygiene Spray και καθαρίζω και τις πόρτες και τα πόμολα!

nikoletta ralli klinex3



Καθαριότητα εντός, αλλά και on the go!

Πριν κλείσω το νέο μου άρθρο, έχω μία ακόμη συμβουλή να μοιραστώ μαζί σου! Βλέπεις, επειδή η καθαριότητα και η υγιεινή είναι δύο έννοιες που έχουν γίνει πλέον μέρη της καθημερινότητάς μας, το να μπορούμε να προσφέρουμε και τα δύο σε εμάς και τα μικρά μας, όπου και αν βρισκόμαστε, είναι μεγάλη υπόθεση! Αυτός είναι ο λόγος που από την τσάντα μου δεν απουσιάζουν τα προϊόντα KLINEX για απολύμανση on the go, δηλαδή τα Klinex Hygiene On The Go Πανάκια και το Klinex Hygiene On The Go Απολυμαντικό Σπρέυ! Είναι ιδανικά για κάθισμα τουαλέτας, για όλες τις επιφάνειες σε δημόσιους χώρους, αλλά και χώρους εστίασης ή διαμονής. Με αυτά απολυμαίνω επίσης το καρότσι του σούπερ μάρκετ, αλλά και την αλλαξιέρα για τη μικρή μου στις τουαλέτες κάποιου εμπορικού κέντρου.

nikoletta ralli klinex4



Αυτά για την ώρα. Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με νέες ιδέες και λύσεις για μία καλύτερη και πιο τακτοποιημένη ζωή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved