Πέννυ Μπαλτατζή: Το υγιεινό φαγητό που λατρεύει ο δίχρονος γιος της

Μαμάδες, ιδού άλλο ένα υγιεινό και γρήγορο φαγητό που μπορείτε να φτιάξετε για τα παιδάκια σας.

Πέννυ Μπαλτατζή: Το υγιεινό φαγητό που λατρεύει ο δίχρονος γιος της

Η Πέννυ Μπαλτατζή είναι ενεργή στα social media τα οποία και αξιοποιεί για να αναδείξει τη δουλειά της αλλά και για να μοιραστεί σκέψεις και στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της.

Σε αυτήν ο γιος της, Κάρολος, είναι η πρώτη της προτεραιότητα και τον βλέπουμε συχνά στις αναρτήσεις της. Τα αγοράκι έγινε δύο ετών τον περασμένο Σεπτέμβρη και είναι σε μία ηλικία που διεκδικεί την ανεξαρτησία του και θέλει να εξερευνά ό,τι υπάρχει γύρω του. Του αρέσει η ζωγραφική, ενώ από την καθημερινότητά τους δεν λείπουν οι βόλτες και άλλες δραστηριότητες.


https://www.instagram.com/p/CbQXrl_r47H/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σε πρόσφατη ανάρτησή της, η Πέννυ Μπαλτατζή η οποία διανύει τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, έδειξε ένα από τα αγαπημένα φαγητά του γιου της. Ποιο είναι αυτό; Το λαχανόρυζο! Μάλιστα όπως γράφει η τραγουδίστρια στην ανάρτησή της, ο μικρός Κάρολος έφαγε όλο του το πιάτο και ήθελε να φάει και το πιάτο της μαμάς τους.

laxanoruzo painai mpaltatzi

Λαζανόρυζο: Ένα εύκολο και γευστικό φαγητό για όλη την οικογένεια

Το λάχανο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά και μέταλλα όπως το ασβέστιο, το σίδηρο και το κάλιο. Σε συνδυασμό με το ρύζι που περιέχει υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, το λαχανόρυζο είναι ένα θρεπτικό φαγητό το οποίο μάλιστα μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.

Συνταγή για λαχανόρυζο

Υλικά:

  • 1/2 λάχανο λευκό
  • 3 καρότα
  • 3 πράσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμύδια χλωρά
  • Λίγο πελτέ ντομάτας
  • 2 φλιτζάνια ρύζι αρωματικό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, κανέλα και μπαχάρι

Διαδικασία:

Στον τρίφτη λαχανικών κόψτε το λάχανο πολύ λεπτό ενώ καρότα, τα πράσα και τα κρεμμύδι κόψτε τα ροδέλες. Ρίξτε τους άφθονο νερό και αφήστε τα στο σουρωτήρι να στεγνώσουν καλά. Ρίξτε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε τα λαχανικά, αφού πάρουν χρώμα προσθέστε και το λεπτοκομμένο λάχανο. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τα μπαχαρικά και βράστε με 3 ποτήρια νερό. Όταν πιεί τα πολλά υγρά, προσθέστε το ρύζι και αν χρειαστεί λίγο ακόμη νερό. Αφήστε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά και σβήστε το όταν πια έχει πιει όλη τη σάλτσα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved