Κατερίνα Παπουτσάκη: H οικογενειακή βόλτα σε μουσείο στο κέντρο της πόλης

Επισκέφτηκαν οικογενειακώς το Πολεμικό Μουσείο.

Κατερίνα Παπουτσάκη: H οικογενειακή βόλτα σε μουσείο στο κέντρο της πόλης

Η Κατερίνα Παπουτσάκη είναι μια κανονική μαμά, όπως η ίδια έχει πει, που φροντίζει τα παιδιά της, τρέχει μαζί τους για τις δραστηριότητες και προσπαθεί να τα προλάβει όλα.

'Οταν δεν έχει γυρίσματα ή παραστάσεις στο θέατρος, της αρέσει να πηγαίνουν βόλτες στο κέντρο της πόλης ή κοντινές εκδρομές.

Πριν μερικές ημέρες και με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου η γνωστή ηθοποιός με τον σύζυγό της και τους δύο γιους τους, επισκέφτηκαν το Πολεμικό Μουσείο.

papoutsaki episkepsi se mouseio 3

Ο Μάξιμος αλλά και ο Κίμωνας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πορτρέτα των αγωνιστών της Επανάστασης, κανόνια,

papoutsaki episkepsi se mouseio 1

αλλά και όπλα που χρησιμοποίησαν οι Έλληνες στις μάχες με τους Τούρκους.

papoutsaki episkepsi se mouseio 2

Και μπορεί ο Κίμωνας να κουράστηκε, όμως η επίσκεψη στο μουσείο συνεχίστηκε καθώς ο μικρός βολεύτηκε στο καρότσι.

papoutsaki episkepsi se mouseio 4

Βόλτα στο μουσείο με τα παιδιά: Πώς να μην είναι μια… βαρετή εμπειρί

Τα μουσεία είναι τόσο πλούσια σε πληροφορίες. Κατά την επίσκεψή σας, μπορείτε να μάθετε πολλά πράγματα σχετικά με ένα συγκεκριμένο γεγονός, για την ιστορική περίοδο,τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν, τις τάσεις της εποχής, και άλλα πολλά.

Tips για να είναι μια επιτυχημένη επίσκεψη

Βρείτε μια έκθεση σχετική με τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας: Ο γιος σας αγαπά τους δεινοσαύρους; Προσπαθήστε να επισκεφτείτε μια αντίστοιχη έκθεση.Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για παράδειγμα, διοργανώνει ενδιαφέρουσες εκθέσεις με θέμα τα ζώα και το φυσικό περιβάλλον καθώς και πολλές δραστηριότητες για παιδιά ( όπως άλλωστε τα περισσότερα μουσεία).

Σχεδιάστε καλά την επίσκεψή σας

Δείτε αν υπάρχουν ειδικές δραστηριότητες, μια χειροτεχνία ή ένα εργαστήριο την ημέρα της επίσκεψής σας. Αυτό θα προσθέσει στην επίσκεψή σας και θα επιτρέψει στο παιδί να συμμετέχει ενεργά σε ένα περιβάλλον όπου συνήθως είναι θεατής.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις ημέρες με πολύ κόσμο

Με αυτόν τον τρόπο θα απολαύσετε περισσότερο την επίσκεψή σας και οι ξεναγοί του μουσείου θα είναι πι εύκαιροι να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Με το μωρό στο μουσείο

Είναι πολύ ωραίο να περπατάτε με τα μωρά σας στα μουσεία κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους. Με αυτόν τον τρόπο, βιώνουν έναν εντελώς νέο και πολύ διεγερτικό κόσμο. Μερικά μουσεία, μάλιστα, προσφέρουν εργαστήρια μουσικής, ήχου και εικόνας για μωρά. Φυσικά μην ξεχάσετε το καρότσι, γιατί μπορεί να κουραστεί και να γκρινιάζει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved