Έξυπνα tips καθαρισμού για να προσφέρεις στα μικρά σου ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τη χαρά που με «πλημμυρίζει» τις στιγμές που παρατηρώ τα μικρά μου να παίζουν στο σαλόνι, καθώς και τις φορές που με καλούν να λάβω και εγώ μέρος στο παιχνίδι τους.

Έξυπνα tips καθαρισμού για να προσφέρεις στα μικρά σου ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον

Μπορεί το πρόγραμμά μου να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο τις καθημερινές όμως, δεν χάνω την ευκαιρία να «ξεκλέβω» μία ώρα κάθε μέρα, για να τη μοιραστώ μαζί τους. Και ειλικρινά, δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο ανυπομονώ για τη στιγμή που θα βρεθούμε εγώ και εκείνα μαζί σε κάποιο δωμάτιο, για να σκαρφιστούμε συνωμοτικά μια νέα σπιτική… περιπέτεια, η οποία θα μετατρέψει το σπίτι μας σε ένα φανταστικό μέρος, το οποίο δεν υπάρχει στον χάρτη.

Αυτός είναι και ο λόγος που φροντίζω να καθαρίζω σχολαστικά κάθε γωνία του σπιτιού μου. Επειδή γνωρίζω καλά πως το σπίτι είναι οι στιγμές, η οικογένεια, οι άνθρωποί μου, δηλαδή ό,τι πολυτιμότερο έχω στον κόσμο. Και αν θέλω να απολαμβάνω ξέγνοιαστες στιγμές παιχνιδιού με τα μικρά μου, χρειάζεται πρώτα να πραγματοποιήσω όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να μετατρέψω το σπίτι μας σε ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον, το οποίο θα μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε με ασφάλεια ο ένας την παρέα του άλλου.

Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, ποια είναι τα βήματα που ακολουθώ για τον καθαρισμό του σπιτιού μου, παρακάτω έχω συγκεντρώσει μερικά έξυπνα tips, τα οποία θα διαμορφώσουν το σπίτι σου σε ένα ασφαλές και καθαρό «καταφύγιο», για εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

#1 Πραγματοποιώντας ένα ολοκληρωμένο ξεσκόνισμα με τη σωστή στρατηγική

Να θυμάσαι πως ένα καλό, ολοκληρωμένο ξεσκόνισμα είναι «το άλφα και το ωμέγα» για ένα καθαρό περιβάλλον, αλλά και ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα από κάποια πιθανή έξαρση αλλεργίας στην σκόνη. Για να είσαι σίγουρη πως δεν θα ξεχάσεις κάποια επιφάνεια, καλό θα ήταν να πραγματοποιήσεις το ξεσκόνισμα με… στρατηγική, δηλαδή ξεκινώντας από τα ψηλά προς τα χαμηλά. Για παράδειγμα, ξεκίνα πρώτα από τα φωτιστικά ή τα ράφια και σταδιακά, άρχισε να κατεβαίνεις προς τα κάτω, τινάζοντας στρώματα, σκεπάσματα, ριχτάρια, μαξιλάρια, ξεσκονίζοντας οικιακές συσκευές, μικροαντικείμενα και τέλος, ολοκλήρωσε τη διαδικασία σκουπίζοντας με την ηλεκτρική σκούπα κάθε γωνία του σπιτιού σου.

#2 Προσφέροντας σε κάθε επιφάνεια μία αποτελεσματική και άμεση απολύμανση

Θέλεις να δημιουργήσεις μία ξεχωριστή ανάμνηση με το μικρό σου σε κάθε γωνία του σπιτιού; Θέλεις τα παιχνίδια που απολαμβάνετε να μην έχουν κάποιον περιορισμό; Τότε, μία αποτελεσματική απολύμανση είναι αυτό που χρειάζεται το σπίτι σου, για να απελευθερωθεί από τα μικρόβια. Για να την πραγματοποιήσεις θα χρειαστείς απλώς τη Χλωρίνη® KLINEX, το πιο αποτελεσματικό απολυμαντικό ευρείας χρήσης, το οποίο φέτος γιορτάζει 70 χρόνια παρουσίας σε κάθε ελληνικό σπίτι. Πρόκειται για ένα 100% ελληνικό προϊόν καθαρισμού, το οποίο προσφέρει διαχρονικά την ίδια αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, που πιστοποιείται από την παραγωγή μέχρι τα ράφια του σούπερ μάρκετ!

klinex 2

#3 Η κατάλληλη δοσολογία και τα βήματα για μία οικονομική, σπιτική απολύμανση

Να θυμάσαι πως βασικό συστατικό της Χλωρίνης® KLINEX είναι το υποχλωριώδες νάτριο, το οποίο χάρη στις ισχυρές οξειδωτικές του ιδιότητες μπορεί και εξουδετερώνει άμεσα όλα τα αλλεργιογόνα βακτήρια, τους μικροοργανισμούς και τις δυσάρεστες οσμές που παράγουν, αποδομώντας και διασπώντας τα σωματίδιά τους. Η διαδικασία της απολύμανσης είναι απλή και εύκολη. Πιο αναλυτικά, θα βάλεις μία κουταλιά της σούπας Χλωρίνη® KLINEX σε ένα λίτρο κρύο νερό και έπειτα, θα περάσεις με το διάλυμα κάθε επιφάνεια του σπιτιού, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι. Θα αφήσεις το διάλυμα να δράσει για 10 λεπτά και μετά, θα το ξεπλύνεις καλά με χλιαρό σαπουνόνερο.

#4 Ο τακτικός αερισμός των εσωτερικών χώρων είναι κάτι παραπάνω από… μισή αρχοντιά

Ειδικότερα την παρούσα περίοδο, που ο καιρός «γλυκαίνει» μέρα με τη μέρα, είναι σημαντικό να αερίζεις τακτικά τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, ώστε να μπαίνει καθαρός αέρας από τα παράθυρα και να απολαμβάνετε οικογενειακώς μία ευάερη, υγιεινή και καθαρή ατμόσφαιρα. Ακόμη και αν δεν το αντιλαμβάνεσαι, στο εσωτερικό του σπιτιού σου υπάρχουν αέρια, μικρόβια και μικροσωματίδια, όπως τα ακάρεα, που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα του αέρα και τα οποία μπορείς να απομακρύνεις με φυσικό τρόπο. Άφησε όλα τα παράθυρα του σπιτιού ανοιχτά για πέντε λεπτά περίπου και θα διαπιστώσεις αμέσως τη διαφορά στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σου.

#5 Κάνοντας κάθε επιφάνεια του μπάνιου σου να αστράφτει από καθαριότητα

Φυσικά, από τη γενική καθαριότητα του σπιτιού σου δεν θα μπορούσε να λείπει ο καθαρισμός του μπάνιου, διότι το μπάνιο είναι ο κοινόχρηστος χώρος του σπιτιού, ο οποίος χρησιμοποιείται από όλα τα μέλη της οικογένειας και μάλιστα, αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Και για να κάνεις κάθε επιφάνεια του μπάνιου σου να αστράφτει από καθαριότητα, μπορείς να τις περάσεις με ένα διάλυμα Χλωρίνης® ΚLINEX. Θα αφήσεις το διάλυμα να δράσει για πέντε λεπτά και έπειτα θα το ξεβγάλεις καλά με νερό.

klinex 3

Όλα τα παραπάνω είναι τα απαραίτητα tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να προσφέρεις καθημερινά στα μικρά σου ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον, στο οποίο θα μπορούν να παίζουν ξέγνοιαστα. Όσο για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιείς για τη γενική καθαριότητα του σπιτιού σου, μπορείς να τα κερδίσεις λαμβάνοντας μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό στη σελίδα της Klinex στο Faceboοk. Ποιος ξέρει; Ίσως να είσαι μία από τις τυχερές που θα κερδίσουν προϊόντα καθαρισμού αξίας 150 ευρώ, δηλαδή 6 aerosol spray, 6 πακέτα υγρά πανάκια, 6 χλωρίνες 2lt., 6 WC Gels, 10 WC Blocks, 6 καθαριστικά πατώματος Botanitech και 6 spray Botanitech.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved