Νικολέττα Ράλλη:Τι φοβάται η κόρη της στο σπίτι - Η ανάρτηση της παρουσιάστριας

Με τι μπορεί να τρομάξει η μικρή Σοφία όταν είναι στο σπίτι.

Νικολέττα Ράλλη:Τι φοβάται η κόρη της στο σπίτι - Η ανάρτηση της παρουσιάστριας

Η Νικολέττα Ράλλη είναι ενεργή στα social media και προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να έχει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους ακολούθους της.

Ο πιο άμεσος τρόπος είναι τα Q&A που κάνει απαντώντας «χωρίς φόβο και πάθος» σε όλες τις ερωτήσεις που τις θέτουν τόσο για την κόρη της, τη διατροφή της, τα επαγγελματικά, τα προσωπικά της.

Χθες, λοιπόν, σε ένα ακόμα Q&A που πραγματοποίησε, μία follower τη ρώτησε τι φοβάται η κόρη της η Σοφία. Η γνωστή παρουσιάστρια της απάντησε ότι πέρα από τη σκούπα, φοβάται και το τρυπάνια.

«Και την σκούπα και όταν ακούει από πάνω τρυπάνια...και κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι τα παιδάκια που ακούνε βομβαρδισμούς για να μην αναφέρω τα χειρότερα», έγραψε χαρακτηριστικά.

nikoletta ralli kori fovies

Φόβοι και φοβίες παιδιών

Τα παιδιά ηλικίας 2-3 ετών υποφέρουν από «κλασσικούς» φόβους, όπως είναι το σκοτάδι, οι βροντές, οι θόρυβοι, τα ογκώδη αντικείμενα, οι σκιές. Ο φόβοι αυτοί, υποστηρίζουν οι ειδικοί, είναι συνηθισμένοι και φυσιολογικοί. Ειδικά το φόβο για το σκοτάδι, που είναι και ο πιο συνηθισμένος, μπορείτε αν τον αντιμετωπίσετε με ένα φωτάκι δωματίου σε έντονο χρώμα.

Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε το παιδί σας, δείχνοντάς του το χώρο γύρω του και εξηγώντας του ότι δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται το σκοτάδι. Αν είναι λίγο μεγαλύτερο το παιδί, βγείτε μία βραδινή βόλτα και δείξτε του όλα τα ενδιαφέροντα πράγματα που δε βλέπουμε την ημέρα, όπως τα αστέρια ή το φεγγάρι, ή μιλήστε του για νυκτόβια ζώα και πουλιά.

Όταν ο καιρός είναι άστατος, με βροντές και αστραπές, αποσπάστε του την προσοχή. Πείτε του το αγαπημένο του παραμύθι, δυναμώστε την ένταση της μουσικής ή της τηλεόρασης, ή παίξτε ένα παιχνίδι για να ξεχαστεί.

Το σημαντικό είναι να ενθαρρύνετε το παιδί σας να μιλάει για τους φόβους του από την ηλικία που μπορεί να το κάνει.

Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη μικρή Σοφία σε διάφορα στιγμιότυπα που έχει μοιραστεί η μητέρα της στα social media.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved