Τότσικας - Ρέβη: Απόδραση με τα παιδιά τους εκτός Αθηνών (εικόνες)

Το ζευγάρι βρήκε την ευκαιρία και πήγε εκδρομή με τα παιδιά του.

Τότσικας - Ρέβη: Απόδραση με τα παιδιά τους εκτός Αθηνών (εικόνες)

Η Ρούλα Ρέβη και ο Αποσπόλης Τότσικας ξέκλεψαν λίγο χρόνο από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και πήγαν μια κοντινή εκδρομή με τα παιδιά.

Η Ειρήνη και ο Άγγελος είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να κάνουν αθλοπαιδιές, να τρέξουν χωρίς περιορισμούς και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Όμως και το ζευγάρι πέρασε καλά καθώς εκτός από τα παιδιά του, μαζί του ήταν και ο Γιώργος Χρανιώτης.

revi totsikas apodrasi me paidia 6

Γιατί πρέπει τα παιδιά να περνάνε χρόνο στη φύση

Oι ώρες που περνούν τα μικρά παιδιά στα ηλεκτρονικά τους παιχνίδια ή κινητά ολοένα και αυξάνονται σε αντίθεση με αυτές που προτιμούν να περάσουν στη φύση (ή έστω εκτός σπιτιού). Γι΄αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο να προτρέπετε τα παιδιά να απασχολούνται με άλλα πράγματα αλλά και να επιδιώκετε το παιχνίδι στη φύση. Οι λόγοι είναι πολλοί:

Χτίζουν αυτοπεποίθηση

Το γεγονός ότι τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με πλήθος επιλογών για παιχνίδι –από τον κήπο μέχρι το πάρκο- τους εφοδιάζει με την δυνατότητα τόσο να επιλέξουν που θα κινηθούν όσο και να οργανώσουν το παιχνίδι τους, δίνοντάς τους έμμεσα τα εφόδια για να σχεδιάσουν και την ζωή τους κατ’ αναλογία.

Καλλιεργούν τη φαντασία

Με μοναδικό παιχνίδι τη φύση και τα εργαλεία της, τα παιδιά καλούνται να βρίσκουν συνεχώς νέα παιχνίδια και νέες μεθόδους διασκέδασης κάτι που πυροδοτεί την φαντασία τους αναγκάζοντάς την να καλλιεργείται συνεχώς.

Γυμνάζονται

Κι όμως, μπορεί κάποτε η γυμναστική να ήταν συνυφασμένη με τον τρόπο ζωής των παιδιών, πλέον όμως, αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση στη ζωή τους. Παίζοντας παιχνίδια όπως κρυφτό, κυνηγητό και μήλα τα παιδιά όχι μόνο κοινωνικοποιούνται, αλλά γυμνάζονται παράλληλα.

Η γνωστή φωτογράφος αλλά και ο ηθοποιός προσπαθούν να βρίσκουν διεξόδους εκτόνωσης για τα παιδιά τους, επιλέγοντας μέρη στην πόλη όπου θα μπορούν να παίξουν ελεύθερα. Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις που έκανε η Ρούλα Ρέβη από την εκδρομή τους στο Σοφικό Κορινθίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved