Αβασκαντήρα-Χρανιώτης: "Το παιχνίδι δεν είναι πολυτέλεια - Το παιχνίδι είναι ανάγκη"

Η ανάρτηση της Γεωργίας Αβασκαντήρα με τον μικρό Αλέξανδρο στο παιδικό δωμάτιό του.

Αβασκαντήρα-Χρανιώτης: "Το παιχνίδι δεν είναι πολυτέλεια - Το παιχνίδι είναι ανάγκη"

Με ένα γνωμικό του Kay Redfield η Γεωργία Αβασκαντήρα συνόδευσε τις φωτογραφίες που δείχνουν τον γιο της να παίζει στο παιδικό του δωμάτιο άλλοτε μόνος του και άλλοτε με τον μπαμπά του, Γιώργο Χρανιώτη.

"Τα παιδιά χρειάζονται το χρόνο και την ελευθερία να παίξουν. Το παιχνίδι δεν είναι πολυτέλεια. Το παιχνίδι είναι ανάγκη–Kay Redfield", έγραψε κάτω από τις φωτογραφίες.

Παιχνίδια μοντεσσόρι

Όσοι από εσάς διαβάζετε το Mothersblog.gr εδώ και αρκετά χρόνια, θα έχετε δει ότι έχουμε αφιερώσει αρκετά από τα άρθρα μας στη μέθοδο μοντεσσόρι και φυσικά στα οφέλη της. Μέσα σε αυτά έχει γράψει πολλές φορές για το πώς βοηθάνε τα παιχνίδια αυτά ένα παιδί να αναπτυχθεί σωστά.

Τα παιχνίδια μοντεσσόρι προωθούν την αισθητηριακή ανάπτηξη του παιδιού, προέρχονται από φυσικά υλικά και τέλος είναι αρκετά ανθεκτικά. Τα περισσότερα παιχνίδια, όπως θα παρατηρήσετε είναι ξύλινα. Η ίδια η Μαρία Μοντεσσόρι είχε βαθύ σεβασμό για τη γη και γι' αυτό τα είχε επιλέξει για τη μέθοδό της.

Όπως και εσείς πολύ εύκολα μπορείτε να παρατηρήσετε, τα ξύλινα παιχνίδια με το άγγιγμα αλλάζουν θερμοκρασία, έχουν διαφορετικό βάρος, διαφορετικό μέγεθος και έτσι ένα παιδί έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει πολλά και διαφορετικά παιχνίδια ενισχύοντας τη δημιουργικότητά τους.

Όπως πίστευε και η Μαρία Μοντεσσόρι, τα παιδιά έπρεπε να παίζουν με όμορφα παιχνίδια μιας και αυτά θεωρούσε ότι έχουν την δυνατότητα να ενισχύσουν τη νοημοσύνη και την οπτική που περιβάλλει τα παιδιά.

Τέτοια παιχνίδια θα δείτε και στο παιδικό δωμάτιο του Αλέξανδρου.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved