Ελένη Χατζίδου: Η κόρη της τρελαίνεται για αρακά - Δείτε φώτο

Η μικρή Μελίτα τρώει τα μπιζέλια της με ενθουσιασμό.

Ελένη Χατζίδου: Η κόρη της τρελαίνεται για αρακά - Δείτε φώτο

Η Ελένη Χατζίδου μοιράζεται καθημερινά στιγμές με την κόρη της. Μεταξύ άλλων δείχνει στους διαδικτυακούς της φίλους φαγητά που φτιάχνουν αλλά και τροφές που αρέσουν ή δεν αρέσουν στην μικρή Μελίτα.

Για παράδειγμα, σε ανάρτησή της στο παρελθόν είχε πει ότι η κόρη της δεν τρελαίνεται για σπανάκι, εκείνη όμως βρήκε τον τρόπο να την κάνει να το φάει φτιάχνοντας ένα σπανακόρυζο με περισσότερο ρύζι και «κρυμμένο» σπανάκι.

Δεν ισχύει το ίδιο και για τον αρακά. Η τραγουδίστρια ανέβασε μερικές ημέρες πριν ένα στιγμιότυπο με την μικρή Μελίτα, την ώρα που τρώει με ενθουσιασμό τα μπιζέλια της. Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η Ελένη Χατζίδου, η κόρη της τρελαίνεται για αρακά, σε αντίθεση με εκείνη όταν ήταν μικρή.

eleni xatzidou kori arakas

Αρακάς τα οφέλη για τα παιδιά

Ο αρακάς ανήκει στην κατηγορία των αμυλούχων λαχανικών και όχι των οσπρίων όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Σε κάθε περίπτωση η διατροφική του αξία είναι μεγάλη και αξίζει μία θέση στη διατροφή των παιδιών.

Ο αρακάς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και εξαιρετική πηγή φολικού οξέος. Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Α συμβάλλει στην υγεία των ματιών ενώ λόγω των φυτικών ινών που περιέχει συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Εκτός των παραπάνω, ο αρακάς είναι πολύ καλή πηγή και άλλων βιταμινών, όπως η βιταμίνη Κ και η βιταμίνη C, αλλά και μετάλλων, όπως το μαγνήσιο και ο φώσφορος. Τέλος, περιέχει επίσης πολυφαινόλες που έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Συνταγές με αρακά για παιδιά

Εάν το δικό σας παιδί, σε αντίθεση με την μικρή Μελίτα, δεν τρώει εύκολα τον αρακά, μπορείτε να δοκιμάσετε αντί για τις κλασικές συνταγές για αρακά κοκκινιστό ή λεμονάτο, κάποιες πιο ιδιαίτερες όπως η παρακάτω για αφράτα αρακοκεφτεδάκια.



Εξίσου ιδιαίτερη συνταγή είναι και τα pancakes με αρακά, ιδανικά για ένα δυναμωτικό πρωινό.



Eλένη Χατζίδου: Στιγμιότυπα από την καθημερινότητα με την κόρη της

Η Ελένη Χατζίδου είναι αχώριστη με την κόρη της. Παίζουν μαζί, πηγαίνουν βόλτες, μαγειρεύουν παρέα. Καθημερινά μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους βίντεο και φωτογραφίες της μικρής Μελίτας που είναι ένα τρισχαριτωμένο, χαμογελαστό και εξωστρεφές κοριτσάκι.

Δείτε μερικές από αυτές στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved