Όλγα Φαρμάκη: Το θρεπτικό φαγητό που δίνει στην μπέμπα της (εικόνες)

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε το πρώην μοντέλο στο Instagram.

Όλγα Φαρμάκη: Το θρεπτικό φαγητό που δίνει στην μπέμπα της (εικόνες)

Ήταν 27 Ιανουαρίου του 2021 όταν η Όλγα Φαρμάκη και ο σύντροφός της, Σταύρος Μαντόπουλος, κράτησαν για πρώτη φορά την κορούλα τους στην αγκαλιά τους. Μία μέρα αργότερα το πρώην μοντέλο και επιχειρηματίας, δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία της μικρής Μαριέττας στο Instagram γράφοντας:

«Καλωσήρθες στη ζωή μας γλυκό Μαρεττάκι. Σε περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία και τώρα σε κρατάμε στην αγκαλίτσα μας. Η καρδιά μας πάει να σπάσει από χαρά και ευτυχία και η αγάπη για αυτό το μικρό πλασματάκι που αντικρύσαμε πριν λίγες μέρες δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια».

olga farmaki fotografies kori 7

Τους επόμενους μήνες η Όλγα Φαρμάκη δημοσίευσε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες με την κόρη της και συχνά μοιράζεται στιγμιότυπα με την μικρή Μαριέττα από βόλτες τους και άλλες δραστηριότητες που κάνουν μαζί.

Λίγες μέρες πριν το πρώην μοντέλο έδειξε και ένα από τα φαγητά που δίνει στην κόρη της, αφού εισήγαγε τις στερεές τροφές στη διατροφή της.

farmaki fagito kori

Αβοκάντο και αυγό, λοιπόν, δύο τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, καλά λιπαρά και πρωτεΐνες.

Ας γνωρίσουμε όμως λίγα περισσότερα για την διατροφική αξία αυτών των δύο τροφίμων.

Το αβοκάντο στη διατροφή του μωρού

Το αβοκάντο είναι μία σούπερ τροφή, εξαιρετικά ωφέλιμη για τον οργανισμό και όπως έχουμε αναφέρει και εμείς στο παρελθόν έχει αρκετά οφέλη για μικρούς και μεγάλους.

Περιέχει 20 βιταμίνες και μέταλλα, είναι γεμάτο φυτικές ίνες και υγιή λίπη και θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας. Αυτό φαίνεται ότι το γνωρίζει πολύ καλά η Όλγα Φαρμάκη και γι' αυτό το λόγο άρχισε από νωρίς, την εισαγωγή του αβοκάντο στη διατροφή της κόρης της.

Οι σπιτικές κρέμες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθει ένα παιδί από νωρίς να τρέφεται υγιεινά και το αβοκάντο είναι μία από αυτές τις τροφές και μπορεί να μπει από νωρίς στο διατροφολόγιο του μωρού.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Μαΐου 2016 στο περιοδικό Nutrients, το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικό φαγητό για τα μωρά και τα νήπια γιατί είναι τόσο θρεπτικό, εξαιρετική πηγή ενέργειας, έχει ουδέτερη γεύση και είναι μαλακό, κάτι που το κάνει ιδανικό για μωρά.

olfa farmaki avocado

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Thought Catalog

Το αυγό στη διατροφή του μωρού

Τα αυγά είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες και πολλά ακόμα σημαντικά θρεπτικά στοιχεία. Ο κρόκος τους περιέχει καλά λιπαρά που βοηθούν στη σωστή λειτουργία των κυττάρων, περιλαμβανομένων αυτών που εμπλέκονται στην άμυνα του οργανισμού. Επιπλέον, είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης D, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου.

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι δεν πρέπει να δίνουμε αυγό στο παιδί πριν συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο ζωής του λόγω του ότι ενδέχεται να παρουσιάσει αλλεργίες, τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντίθετα μάλιστα, η κατανάλωση του αυγού ήδη από την ηλικία των έξι μηνών μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης αλλεργιών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αυγό μπορεί να είναι από τις πρώτες στερεές τροφές του μωρού, δηλαδή η κατανάλωσή του μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των πέντε με έξι μηνών.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η Όλγα Φαρμάκη με την κόρη της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved