Δούκισσα Νομικού: Έφτιαξε σπιτικό κέικ σοκολάτας με τα παιδιά της - Δείτε φώτο

Ο Σάββας τη βοηθούσε και η μικρή Αναστασία δοκίμαζε!

Δούκισσα Νομικού: Έφτιαξε σπιτικό κέικ σοκολάτας με τα παιδιά της - Δείτε φώτο

Η Δούκισσα Νομικού πέρασε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά της. Το πρόγραμμα εκτός από παιχνίδι είχε και μαγειρική καθώς η όμορφη μαμά σκέφτηκε να φτιάξει ένα κέικ σοκολάτας.

Ο Σάββας και η Αναστασία φυσικά βοήθησαν με τον τρόπο τους. Ο γιος της ως μεγαλύτερος, είχε ενεργή συμμετοχή στην όλη διαδικασία, ενώ η αδελφή του ανέλαβε το ρόλο του δοκιμαστή!

Ποια τα οφέλη της μαγειρικής για τα παιδιά;

Για τα παιδιά η μαγειρική είναι μία ενδιαφέρουσα και πολύ δημιουργική δραστηριότητα. Δεν έχει σημασία εάν θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε κουλουράια ή εάν θα φτιάξουν μόνα τους το τοστ. Περνώντας χρόνο στην κουζίνα, το παιδί ανακαλύπτει τη χαρά της δημιουργίας, μαθαίνει να χρησιμοποιεί τη φαντασία του και εξοικειώνεται με τροφές και άλλα υλικά.Η μαγειρική έχει οφέλη για τα παιδιά και μακροπρόθεσμα σύμφωνα με έρευνες. Η εξοικείωση με τροφές, συνταγές, κ.α. από μικρή ηλικία αυξάνει τις πιθανότητες το παιδί να έχει σωστές και υγιεινές διατροφικές συνήθειες και μεγαλώνοντας.

Τέλος, η μαγειρική μαζί με το παιδί, είναι μία εξαιρετική ιδέα για να περάσετε χρόνο μαζί, να διασκεδάσετε και μέσα από αυτήν την δραστηριότητα να μιλήσετε στα παιδιά για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και τα χαρακτηριστικά του κάθε τρόφιμου.

Μια ευτυχισμένη μαμά

Η παρουσιάστρια περνά πολύ χρόνο με τα παιδιά της και ειδικά το τελευταίο διάστημα μοιράζεται πολλές από αυτές τις στιγμές στα social media. Και χθες ανέβασε αρκετά στιγμιότυπα από την κουζίνα με τα παιδιά καθώς έφτιαχναν το κέικ τα οποία μπορείτε να δείτε στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved