Σταματίνα Τσιμτσιλή: O γιος της παρακολούθησε την αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα

Ο μικρός Γιαννάκης είδε την αλλαγή φρουράς μπροστά από το μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: O γιος της παρακολούθησε την αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα

Μετά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς το πρόγραμμα χθες για πολύ κόσμο περιλάμβανε χαλαρή βόλτα στην ηλιόλουστη πόλη αλλά και στη θάλασσα.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή επέλεξε το κέντρο της Αθήνας όπου μαζί με τον γιο της, Γιάννη, παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, και την αλλαγή φρουράς μπροστά στο μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη.

Είναι άλλωστε από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην καρδιά της Αθήνας, με τους Εύζωνες να συγκεντρώνουν τα βλέμματα όλων.

Ο γιος της Σταματίνας Τσιμτσιλή είδε λοιπόν την αλλαγή της φρουράς ενώ εντυπωσιάστηκε κι από τα πολλά περιστέρια που έχουν εξοικειωθεί με την παρουσία του κόσμου.

«Μια ηλιόλουστη ημέρα στο κέντρο της Αθήνας.Τα χρόνια περνούν αλλά τα παιδιά πάντα ξετρελαίνονται με τα περιστεράκια και με την αλλαγή φρουράς!», σχολίασε η όμορφη παρουσιάστρια, δημοσιεύοντας την παρακάτω φωτογραφία.

stam tsimtsili me gio sto sidagma

Η Προεδρική Φρουρά

Οι Εύζωνες είναι επίλεκτοι στρατιώτες του ελληνικού στρατού, ευρύτερα γνωστοί ως τσολιάδες. Η στολή τους καθιερώθηκε από τον βασιλέα Όθωνα της Ελλάδας, την οποία έφερε και ο ίδιος σε επίσημες εμφανίσεις.

Μέσα από την ιστορική δράση των ευζωνικών ταγμάτων οι εύζωνες έχουν αναχθεί σε σύμβολα γενναιότητας για τον ελληνικό λαό. Στις μέρες μας «Εύζωνες» καλούνται οι στρατιώτες της Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι εκτελούν αποστολές συμβολικού χαρακτήρα, με κεντρική , τη φύλαξη του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη και του Προεδρικού Μεγάρου.

Αλλαγή του χρόνου

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή υποδέχτηκε το 2022 με την οικογένειά της δημοσιεύοντας ανήμερα της Πρωτοχρονιάς τις ακόλουθες φωτογραφίες:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved