Tips για μαμάδες: Έτσι πρέπει να πλένετε τα μαξιλάρια ύπνου

Κάθε πότε πρέπει να πλένετε τα μαξιλάρια ύπνου και πώς θα τα πλύνετε στο πλυντήριο ή στο χέρι.

Tips για μαμάδες: Έτσι πρέπει να πλένετε τα μαξιλάρια ύπνου
unsplash.com / Rhema Kallianpur

Το να αλλάζετε σεντόνια και μαξιλαροθήκες δεν αρκεί για να κοιμάστε σε ένα καθαρό περιβάλλον. Θα πρέπει να τινάζετε το στρώμα, να αερίζετε καθημερινά το υπνοδωμάτιο και να καθαρίζετε τακτικά -ίσως πιο τακτικά από όσο νομίζετε- τα μαξιλάρια στα οποία κοιμάστε.

Κάθε πότε πρέπει να πλένετε τα μαξιλάρια ύπνου;

Κανονικά θα πρέπει να πλένετε το μαξιλάρι σας κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Είναι ο μόνος τρόπος για να εξαφανίσετε τα ακάρεα σκόνης, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή και να επιδεινώσουν το άσθμα.

Όσον αφορά τον τρόπο πλυσίματος, συνήθως αναγράφεται στην ετικέτα τους, ανάλογα και με τη σύνθεσή τους.

maksilariakatharisma 2

Πηγή: unsplash.com / Calum Lewis

Πώς θα πλύνετε τα μαξιλάρια ύπνου στο πλυντήριο

Εάν δεν είναι πολύ μεγάλα, μπορείτε να βάλετε και ανα δύο στον κάδο του πλυντηρίου. Για να εξαφανίσετε δυσάρεστε μυρωδιές και κιτρινίλες, εκτός από το απορρυπαντικό μπορείτε να προσθέσετε κατευθείαν στο κάδο μία μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας. Πλύνετε κατά προτίμησημε υγρό απορρυπαντικό στους βαθμούς που αναγράφονται στην ετικέτα.

Πώς θα πλύνετε τα μαξιλάρια ύπνου στο χέρι

Αυτά που φτιάχνονται από αφρώδες υλικό συνήθως πλένονται στο χέρι. Βάλτε σε μία λεκάνη νερό και πράσινο σαπούνι και βυθίστε απαλά μέσα ένα μαξιλάρι κάθε φορά για να βραχεί ολόκληρο. Αφήστε το πράσινο σαπούνι να δράσει για λίγη ώρα και ξεπλύνετε καλά με νερό.

Με πληροφορίες από marthastewart.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved