Κατερίνα Παπουτσάκη: Απαθανάτισε τον μεγάλο της γιο να παίζει πιάνο

Και από δίπλα ο μικρός Κιμωνας παρακολουθεί τον μεγάλο του αδερφό.

Κατερίνα Παπουτσάκη: Απαθανάτισε τον μεγάλο της γιο να παίζει πιάνο

Η Κατερίνα Παπουτσάκη είναι φειδωλή στις αναρτήσεις με τους γιους της και αυτές τις λίγες φορές που δημοσιεύει στιγμιοτυπα από την οικογενειακή τους καθημερινότητα, συνήθως προτιμά να το κάνει μέσα από Instagram Stories.

Το ίδιο έκανε και το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο μεγάλος γιος της ηθοποιού και του Παναγιώτη Πιλαφά, Μάξιμος, έπαιξε πιάνο και η περήφανη μαμά τον απαθανάτισε με το κινητό της. Δίπλα στο αγοράκι και ο μικρός Κίμωνας που φοράει έναν σκούφο του Άι-Βασίλη, κρατάει το κουκλάκι του και χαζεύει τον μεγάλο του αδερφό.

papoutsaki piano gios

Το ότι ο γιος της Κατερίνα Παπουτσάκη μαθαίνει πιάνο είναι γνωστό και από παλαιότερες αναρτήσεις της, όπως την παρακάτω πριν από δύομιση χρόνια...

papoutsaki piano

... αλλά και από αυτήν που δημοσίευσε στο τέλος της περασμένης ακαδημαϊκής χρονιάς.

papoutsaki piano 2

Τα οφέλη του πιάνο για τα παιδιά

Σύμφωνα με έρευνες, η μουσική συμβάλλει θετικά στην κοινωνικότητα των παιδιών, διεγείρει τον εγκέφαλο και ενισχύει την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητά τους. Με την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου δε, τα παιδιά μαθαίνουν να έχουν πειθαρχία, υπομονή και καλύτερη συγκέντρωση.

Η μουσική έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά όμως, ήδη από τη βρεφική τους ηλικία. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το University of Washington’s Institute for Learning & Brain Sciences (I-LABS) έδειξε ότι οι μουσικές δραστηριότητες βοηθούν τη διαδικασία με την οποία ο εγκέφαλος των βρεφών επεξεργάζεται ήχους και λέξεις.

Η γλώσσα, όπως και η μουσική, έχει ισχυρά ρυθμικά μοτίβα. Ο συγχρονισμός των συλλαβών βοηθά τους ακροατές να διαχωρίσουν έναν ήχο από έναν άλλον και να κατανοήσουν τι λέει ο ομιλητής.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η ηθοποιός με τους γιους της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved