Επτά λάθη που κάνει μια μαμά στις γιορτές (και πώς θα τα αποφύγει)

  • Ξεχνάτε ή δεν υπολογίζετε σωστά το budget σας
  • Περιμένετε να τα αγοράσετε όλα την τελευταία στιγμή
  • Χρησιμοποιείτε κάρτες αντί για μετρητά
  • Αγοράζετε δώρα χωρίς νόημα
  • Λέτε "ναι" σε όλους
  • Δουλεύετε πιο σκληρά από οποιαδήποτε άλλη φορά μέσα στον χρόνο
  • Δεν ξεκουράζεστε
Επτά λάθη που κάνει μια μαμά στις γιορτές (και πώς θα τα αποφύγει)

Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι γεμάτες με διασκέδαση, ψώνια, οικογενειακές υποχρεώσεις, πάρτι και παιδικές δραστηριότητες - πράγματα που δεν είναι περίεργο που οδηγούν κάποιες φορές σε λάθη. Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με επτά κοινά λάθη που κάνουν όλες οι μαμάδες - και πώς θα τα αποφύγετε.

1. Ξεχνάτε ή δεν υπολογίζετε σωστά το budget σας

Πολλές μαμάδες ξεχνούν να υπολογίσουν το κόστος των δώρων της τελευταίας στιγμής ή το κόστος άλλων πραγμάτων που χρειάζονται μέσα στις γιορτές. Για να αρχίσετε, καταγράψτε όλα όσα πρέπει να γίνουν και όσα χρήματα σκοπεύετε να χαλάσετε τις φετινές γιορτές. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τον οικονομικό πανικό και το άγχος.

xristougenniatika lathi mamas 2

2. Περιμένετε να τα αγοράσετε όλα την τελευταία στιγμή

Μην περιμένετε και μην αφήνετε τα δώρα και τα ψώνια για την τελευταία στιγμή. Την τελευταία στιγμή μένετε αρκετή ώρα στην ουρά, δεν βρίσκετε αυτό που θέλετε και δεν έχετε ποικιλία για να διαλέξετε. Αρχίστε, κάνοντας τα ψώνια σας όσο είναι νωρίς, είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης.

3. Χρησιμοποιείτε κάρτες αντί για μετρητά

Υπάρχουν πολλές έρευνες εκεί έξω που δείχνουν ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα όταν χρησιμοποιούν τις κάρτες τους. Εάν πληρώνετε με μετρητά, θα γνωρίζετε πάντα πόσα ξοδεύετε για τα δώρα.

4. Αγοράζετε δώρα χωρίς νόημα

Υπάρχουν πάντα εκείνοι οι άνθρωποι που είναι αδύνατο να ψωνίσεις για εκείνους. Έτσι, αντί να σπαταλήσετε χρήματα σε κάτι που δεν θα τους αρέσει ή δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ, σκεφτείτε κάτι που θα επικεντρώνεται γύρω από αυτό που εκτιμούν ή ξοδεύουν χρόνο - ταινίες, βιβλία, ταξίδια, καλό φαγητό, ένα μπουκάλι κρασί ή οτιδήποτε άλλο.

xristougenniatika lathi mamas 1

5. Λέτε "ναι" σε όλους

Τα διάφορα επαγγελματικά events, οι γιορτινές προσκλήσεις σε σπίτια και η συμμετοχή σας σε διάφορες εκδηλώσεις πολλές φορές σας βγάζουν εκτός προγράμματος με αποτέλεσμα να βάζετε μέσα σε μια μέρα 2 και 3 πράγματα. Αντί για αυτό, σημειώστε σε κάποιο ημερολόγιο τις υποχρεώσεις σας, "ζυγίστε" τις και επιλέξτε εκείνες που θα απολαμβάνετε την παρέα των ανθρώπων που θα έχετε γύρω σας.

6. Δουλεύετε πιο σκληρά από οποιαδήποτε άλλη φορά μέσα στον χρόνο

Ναι! Το κάνουν σχεδόν όλοι αυτό. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε αυτό. Δεν πρέπει να βάζετε σε προτεραιότητα τη δουλειά σας μέσα στις γιορτές. Βρείτε χρόνο να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε και να περάσετε χρόνο (ποιοτικό και διασκεδαστικό) με τους αγαπημένους σας.

7. Δεν ξεκουράζεστε

Μπορεί να περιμένετε τις διακοπές των γιορτών για να ξεκουραστείτε, όμως αυτό στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει ποτέ. Ίσως να κουράζεστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, για να έχετε τα πάντα άψογα. Τα δώρα των παιδιών, το στολισμένο σπίτι, τα δώρα των φίλων. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, καθήστε στον καναπέ σας, σβήστε τα φώτα και απολαύστε το φωτεινό σας δέντρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved