Ευδοκία Ρουμελιώτη: Φτιάχνοντας κέικ με τον γιο της (εικόνες)

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να μπαίνει στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά σου.

Ευδοκία Ρουμελιώτη: Φτιάχνοντας κέικ με τον γιο της (εικόνες)

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναφέρει τα πολλαπλά οφέλη που έχει η μαγειρική παιδιών και γονιών μαζί.

Μέσα από τη μαγειρική τα παιδιά μαθαίνουν να μετρούν μέσα από τις αναλογίες των υλικών, να διαβάζουν μέσα από τις συνταγές που υπάρχουν στα τεφτέρια της μαμάς και να εμπλουτίζουν όχι μόνο το λεξιλόγιό τους με δύσκολες για εκείνα λέξεις (baking powder, corn flower, σέσουλα, μια πρέζα αλάτι κ.λ.π.) αλλά και να αναπτύσσονται οι χειρωνακτικές τους δεξιότητες.

Εκτός από όλα τα παραπάνω όμως, η μαγειρική στην κουζίνα φέρνει ακόμη πιο κοντά το παιδί με τον γονιό του. Είναι απίθανο το πόση δύναμη κρύβει μέσα του λίγο αλεύρι, λίγο βούτυρο και λίγη ζάχαρη.

Αυτό σίγουρα το ξέρει η Ευδοκία Ρουμελιώτη γι' αυτό και περνά πολλές φορές, χρόνο μαζί με τον γιο της στην κουζίνα, φτιάχνοντας συνήθως γλυκά, κουλουράκια και κέικ. Μάλιστα μετά από τις πρώτες απόπειρες που είχαν στην κουζίνα, η μαμά Ευδοκία, αποφάσισε να του πάρει μια ποδιά ώστε να αποφύγει -όσο μπορεί- τα λερωμένα ρούχα.

Θυμάστε που είχε φτιάξει ο Δημήτρης κουλουράκια ή που είχε δημοσιεύσει η ηθοποιός βίντεο που τον έδειχνε να φτιάχνει σοκολατένιο κέικ;


https://www.instagram.com/p/CGC2K5eFogk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αυτή τη φορά ο γιος της φορώντας την ποδιά του, φτιάχνει κέικ βανίλιας χρησιμοποιώντας μάλιστα τα χέρια του για να λιώσει το βούτυρο.

Στιγμιότυπα δημοσίευσε η Ευδοκία Ρουμελιώτη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram όπου η ίδια μάλιστα φαίνεται να απολαμβάνει να παρακολουθεί τον γιο της όσο φτιάχνει τις δημιουργίες του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved