Πώς θα μυήσεις τα παιδιά στην eco-friendly φιλοσοφία μέσα από μικρές αλλαγές στο σπίτι!

Αν ισχύει η διαχρονική ρήση πως «τα παιδιά είναι ένας καθρέφτης των γονιών τους», τότε καταλαβαίνεις πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος σου στη ζωή του μικρού σου και πώς ο τρόπος ζωής που ακολουθείς, έχει μεγάλη σημασία για τη μετέπειτα εξέλιξή του.

Πώς θα μυήσεις τα παιδιά στην eco-friendly φιλοσοφία μέσα από μικρές αλλαγές στο σπίτι!

Τι μπορείς να κάνεις όμως για δώσεις στο μικρό σου ωφέλιμα ερεθίσματα και εμπειρίες; Μία καλή ιδέα είναι να προσπαθήσεις να διαμορφώσεις μία βιώσιμη καθημερινότητα στο σπίτι, μέσα από μικρές αλλαγές στους χώρους σου, οι οποίες θα συνάδουν με μία eco-friendly φιλοσοφία. Και σε αυτή την προσπάθεια θα σε βοηθήσει και η ΙΚΕΑ, η οποία υπόσχεται ότι με τις κατάλληλες μετατροπές, κάθε μέρα θα είναι μία καινούργια, καλύτερη μέρα που θα ξεκινάει από το σπίτι σας!

Βοηθώντας το μικρό σου να διαμορφώσει ωφέλιμες και βιώσιμες συνήθειες

Η αλήθεια είναι πως όταν το παιδί ζει σε ένα σπίτι στο οποίο η ανακύκλωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, όταν μαθαίνει πως το φαγητό που περισσεύει δεν καταλήγει στα απορρίμματα, αλλά φυλάσσεται σε δοχεία αποθήκευσης μέσα στο ψυγείο για την επόμενη ημέρα, είναι εύλογο ότι μεγαλώνοντας, θα διατηρήσει τις ίδιες συνήθειες.

Με λίγα λόγια, το σπίτι είναι ένας καθοριστικός παράγοντας, ο οποίος θα ενθαρρύνει το παιδί να ακολουθήσει πιο βιώσιμες συνήθειες. Για να αντλήσεις έμπνευση, λοιπόν, για το δικό σας σπίτι, ώστε να προχωρήσεις στις κατάλληλες μετατροπές για μία πιο βιώσιμη ζωή με την οικογένεια, τότε πάτα «play» στο βίντεο της IKEA που ακολουθεί και σου εξηγεί πώς θα αποκτήσεις εύκολα και απλά, μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα.



Στη συνέχεια, προσπάθησε να κάνεις μικρές αλλαγές στο σπίτι, που θα βοηθήσουν το μικρό σου να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση και θα περιορίσει το οικογενειακό, περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα. Πίστεψέ με, είναι πολύ πιο εύκολο και οικονομικό από όσο πιστεύεις, αρκεί να στραφείς σε μερικούς eco-friendly «συμμάχους» για το σπίτι σου, δηλαδή στα κατάλληλα προϊόντα IKEA. Για παράδειγμα, μπορείς να μιλήσεις στο παιδί για τη σημασία της μείωσης της σπατάλης των πόρων του πλανήτη, αλλάζοντας απλώς τις κλασικές, αλκαλικές μπαταρίες από τις συσκευές στο σπίτι σου με επαναφορτιζόμενες. Μπορείς, επίσης, να του δείξεις πόσο σημαντικός είναι ο περιορισμός της πλαστικής ρύπανσης, έχοντας κάθε μέρα μαζί σου μία τσάντα πολλαπλών χρήσεων για τα ψώνια σου.

Ένα ακόμη ζήτημα που αποτελεί «απειλή» για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα είναι, βέβαια, η σπατάλη τροφίμων. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν χρησιμοποιούσες στο εξής ασφαλή δοχεία φαγητού για τα γεύματα της οικογένειας, δημιουργώντας σνακ και συνταγές από το φαγητό που περίσσεψε χθες; Με αυτόν τον τρόπο, θα συνδυάζεις τον περιορισμό του food waste με την εξοικονόμηση χρημάτων!

ikea2

Θέτουμε οικογενειακούς στόχους για μία καλύτερη και φιλική προς το περιβάλλον ζωή

Το παιχνίδι είναι ένας ακόμη τρόπος για να μυήσεις το παιδί σε μία eco-friendly φιλοσοφία. Μπορείς, λοιπόν, να θέσεις κάποιους συγκεκριμένους στόχους που θα αφορούν στην ανακύκλωση απορριμμάτων ή τη σπατάλη νερού, ενέργειας και φαγητού και οι οποίοι θα αποσκοπούν στον περιορισμό του οικολογικού σας αποτυπώματος ως οικογένεια. Επιβραβεύοντας το παιδί για την προσπάθειά του και συμμετέχοντας και εσύ σε αυτή, θα το βοηθήσεις να καταλάβει ότι κάνει κάτι αξιοθαύμαστο, όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για όλους τους ανθρώπους.

Όσο για το πώς θα τα καταφέρεις, λύσεις που είναι εύκολες και ταυτόχρονα οικονομικές, υπάρχουν. Και μία ματιά στον οδηγό για μία βιώσιμη ζωή στο σπίτι της ΙΚΕΑ, θα σε βοηθήσει να τις ανακαλύψεις. Το να έχεις παντού μαζί σου ένα μπουκάλι πολλαπλών χρήσεων για το νερό σου, το να προτιμάς ένα θερμός για τα ζεστά ροφήματα της οικογένειας και το να εξοπλίσεις την κουζίνα σου με καλαμάκια από μέταλλο ή μπαμπού, αποτελούν αναμφίβολα μικρές αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να μυήσεις ολόκληρή την οικογένεια σε έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής.

ikea3

Κάπως έτσι, θα γίνετε όλοι μαζί μέτοχοι στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία του οικοσυστήματος, ενώ θα έχετε για «σύμμαχό» σας την ΙΚΕΑ, η οποία δημιουργεί βιώσιμα προϊόντα και υιοθετεί πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, ενθαρρύνοντας όλους εμάς να ακολουθούμε έναν πιο ωφέλιμο τρόπο ζωής, μέσα από προσιτές και εύκολες λύσεις. Έχει σημασία, άλλωστε, να γνωρίζεις πως η ΙΚΕΑ έχει καταργήσει το πλαστικό μίας χρήσης από τη συλλογή των προϊόντων της, διαθέτει μόνο λαμπτήρες LED και όχι συμβατικούς, ενώ μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει διακόψει την πώληση αλκαλικών μπαταριών, οι οποίες θα έχουν αντικατασταθεί με επαναφορτιζόμενες. Όλα αυτά ενώ δέσμευση της εταιρείας είναι μέχρι το 2030, κάθε προϊόν της να βασίζεται σε ανακυκλωμένα ή ανανεώσιμα υλικά.

Αν θέλεις, λοιπόν, να ανακαλύψεις περισσότερους τρόπους για να υιοθετήσετε οικογενειακώς μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα, τότε συμβουλεύσου τον οδηγό για μία βιώσιμη ζωή στο σπίτι της ΙΚΕΑ και άντλησε έμπνευση, ώστε να καλωσορίζεις στο εξής κάθε μέρα, μία καινούργια, καλύτερη μέρα στο σπίτι σας.

#IKEAviosimotita #KalyteriZoi #ikeagreece #zoumemazi

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved