Pallas G i-Size, το βραβευμένο κάθισμα αυτοκινήτου της CYBEX, που μεγαλώνει μαζί με το παιδί

Ένα βραβευμένο κάθισμα αυτοκινήτου από τη σειρά GOLD της CYBEX.

Μαργαρίτα Νικολάου
Pallas G i-Size, το βραβευμένο κάθισμα αυτοκινήτου της CYBEX, που μεγαλώνει μαζί με το παιδί

Και να που ήρθε ο καιρός να διαλέξω κάθισμα αυτοκινήτου για την ανιψιά μου. Βλέπετε της χρωστούσα ένα καλό δώρο για τη γιορτή και τα γενέθλιά της. Η μητέρα της μου έλεγε ότι ήθελε να αλλάξει κάθισμα αυτοκινήτου και κάπως έτσι της πρότεινα να αγοράσουμε μαζί ένα απίθανο κάθισμα που είχα δει στην CYBEX.

cybex pallas g i size mothersblog 12

CYBEX PALLAS G i-Size

Με αυτό το όνομα θα το ζητήσετε. Για όσους δεν το γνωρίζετε η CYBEX είναι ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως στην ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στο αυτοκίνητο. Αυτή είχα εμπιστευτεί και εγώ πριν μερικά χρόνια για την κόρη μου και σε αυτή "έτρεξα" δίχως δεύτερη σκέψη για την μικρή μου ανιψιά. Με τους γονείς της θέλαμε το κάθισμα που θα της αγοράζαμε να παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και παράλληλα να είναι άνετο. Και το βρήκαμε.

cybex pallas g i size mothersblog 4

Βελτιστοποιημένη Ασπίδα Πρόσκρουσης

Το επαναστατικό CYBEX PALLAS G i-Size σχεδιάστηκε με βάση το ισχύον πρότυπο UN R129/03. Είναι το πρώτο κάθισμα i-Size με ασπίδα πρόσκρουσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθίσματα αυτοκινήτου διαφόρων ηλικιακών ομάδων. Η ασπίδα πρόσκρουσης του CYBEX PALLAS G i-Size δεν ασφαλίζεται με τη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων του οχήματος, αλλά είναι ενσωματωμένη στο ίδιο το κάθισμα.

cybex pallas g i size mothersblog 9

Έτσι, η εγκατάσταση ή ρύθμισή της γίνεται με μερικά απλά βήματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, περιορίζοντας τυχόν λάθη κατά την πρόσδεση του παιδιού.

cybex pallas g i size mothersblog 15
cybex pallas g i size mothersblog 16

Η ασπίδα πρόσκρουσης συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου τραυματισμού του αυχένα σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης. Οι δυνάμεις που αναπτύσσονται σε μια πρόσκρουση κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της ασπίδας, ενώ το παιδί γέρνει προς τα εμπρός πάνω από την ασπίδα. Με αυτόν τον τρόπο, ο αυχένας του παιδιού προστατεύεται από την καταπόνηση.

Εύκολη εγκατάσταση και μετατροπή

Το CYBEX PALLAS G i-Size ασφαλίζεται στο όχημα με χρήση τόσο του ISOFIX όσο και του Top Tether. Πρόκειται για ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου 2-σε-1, το οποίο μετατρέπεται από κάθισμα με ασπίδα πρόσκρουσης σε κάθισμα booster με ψηλή πλάτη.

cybex pallas g i size mothersblog 13

Αφού το παιδί φτάσει σε ύψος 105 εκ. ή βάρος 21 κιλών, η ασπίδα πρόσκρουσης μπορεί να αφαιρεθεί ώστε το κάθισμα να μετατραπεί σε κάθισμα booster με ψηλή πλάτη.

Σύστημα L.S.P. και εύκαμπτα πλαϊνά φτερά

Το CYBEX PALLAS G i-Size είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένο Σύστημα L.S.P. (Σύστημα Προστασίας από Πλευρική Σύγκρουση), το οποίο μειώνει την ισχύ πρόσκρουσης σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης κατά περίπου 20%. Το κάθισμα διαθέτει επίσης εύκαμπτα πλαϊνά προστατευτικά, τα οποία ενισχύουν την παρεχόμενη προστασία σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση στο παιδί.

cybex pallas g i size mothersblog 14

Βελτιστοποιημένο μαξιλάρι καθίσματος

Το μαξιλάρι καθίσματος του PALLAS G i-SIZE έχει βελτιστοποιηθεί, έτσι ώστε το παιδί να μην γέρνει προς τα εμπρός, ακόμα κι όταν κοιμάται. Με την ασπίδα πρόσκρουσης, αυτό το κάθισμα αυτοκινήτου είναι κατάλληλο για παιδιά ύψους 76-105 εκ. και βάρους από 9 έως και 21 κιλά.

cybex pallas g i size mothersblog 3

Χωρίς την ασπίδα πρόσκρουσης, το κάθισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παιδιά με μέγιστο ύψος 150 εκ. και μέγιστο βάρος τα 50 κιλά.

Μια βόλτα με την γλυκιά μου Ιωάννα

Αφού αγοράσαμε το καθισματάκι της μικρής, ήθελα να κάνω μια βόλτα μαζί της για να δοκιμάσω την ανθεκτικότητά του και για να δω αν ισχύουν όλα όσα έχω διαβάσει

cybex pallas g i size mothersblog 8

Όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο που ακολουθεί, πρόκειται για ένα απίθανο κάθισμα που προσφέρει πάνω από όλα (και φυσικά το πιο σημαντικό για όλους τους γονείς) ασφάλεια στο παιδί.

cybex pallas g i size mothersblog 11

Αν λοιπόν ψάχνετε καθισματάκι για το παιδί σας, μην το σκέφτεστε. Το Pallas G i-Size είναι μια επιλογή που θα προστατεύει το παιδί απο τα πρώτα του βήματα μέχρι και την προεφηβική ηλικία.





Mάθετε περισσότερα στο Cybex-online.com, Facebook & Instagram

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved