Είναι μόνο Νοέμβρης αλλά ανυπομονώ για τις γιορτές

Ποτέ δεν είναι νωρίς για λίγη χαρά... και τα Χριστούγεννα!

Μαργαρίτα Νικολάου
Είναι μόνο Νοέμβρης αλλά ανυπομονώ για τις γιορτές
Photo by Taisiia Stupak on Unsplash

Διανύουμε την δεύτερη εβδομάδα του Νοέμβρη, η κόρη μου συνεχίζει να πηγαίνει στο σχολείο (φοβόμασταν κάποιο ενδεχόμενο lockdown από την πρώτη μέρα που επέστρεψε στο θρανίο της) και απολαμβάνω τα ρόδια, τα μήλα και φυσικά τις πορτοκαλί κολοκύθες.

Γιορτάσαμε με δόξα και τιμή το Halloween και πλέον μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Ναι! Για τα Χριστούγεννα. Δεν γίνεται να μην σας εκμυστηρευτώ ότι περιμένω πώς και πώς για τις μέρες που η τηλεόραση θα αρχίσει να παίζει χριστουγεννιάτικες ταινίες. Μάλιστα έχω αποθηκεύσει όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές που πρόκειται να φτιάξω μαζί με την κόρη μου.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, τσουρεκάκια, κέικ, μελομακάρονα και φυσικά κουραμπιέδες. Μάλιστα φέτος και μετά από καιρό αποφασίσαμε να φτιάξουμε gingerbread χριστουγεννιάτικα σπιτάκια. Και μόνο που το σκέφτομαι νομίζω ότι μυρίζω βούτυρο, καβουρδισμένα αμύγδαλα, τριμμένο καρύδι και ζάχαρη.

pote den einai noris gia ta xristoygenna 2

Photo by Dilyara Garifullina on Unsplash

Ξέρω, ο μήνας έχει μόνο 8 και το να μιλάω για τα Χριστούγεννα και τις χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες μου, ίσως να τρελαίνει κάποιες από εσάς. Αλλά δεν γίνεται να σας κρύψω ότι λατρεύω τα Χριστούγεννα και την αλλαγή της χρονιάς.

Σίγουρα μου αρέσει η ζέστη, ο ήλιος και φυσικά η θάλασσα αλλά μου αρέσει εξίσου το χιόνι, το κρύο και οι χουχουλιάρικες βραδιές δίπλα στο τζάκι. Χρειάζομαι όσο τίποτε άλλο ευτυχισμένες στιγμές. Θέλω την ευτυχία στη ζωή μου και κοντά μου τους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπάνε.

Μου αρέσει να ακούω χριστουγεννιάτικη μουσική και να βλέπω τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικού δέντρου να αναβοσβήνουν. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο με κάνει να θυμάμαι πολλά Χριστούγεννα στο Καρπενήσι, δίπλα στο μικρό δεντράκι που στόλιζα με διάφορα πολύχρωμα στολίδια και χρυσή βροχή.

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα

pote den einai noris gia ta xristoygenna 3

Photo by Chad Madden on Unsplash

Η καραντίνα, ο κορονοϊός και οι περιορισμένες μετακινήσεις και επαφές, με έκαναν να εκτιμήσω τη σπουδαιότητα της συντροφικότητας και των απλών πραγμάτων. Δεν χρειάζονται πολλά για να είναι κανείς ευτυχισμένος και χαρούμενος. Αρκεί να έχει κοντά του, τους ανθρώπους που αγαπά.

Συνειδητοποιήσα πόσο όμορφα Χριστούγεννα είναι και εκείνα που περνάς στον καναπέ, σκεπασμένος με μια ζεστή κουβέρτα και βλέποντας χριστουγεννιάτικες ταινίες, αγκαλιά με τους δικούς σου.

Τα Χριστούγεννα σε κάνουν να νιώθεις ένα όμορφο συναίσθημα

pote den einai noris gia ta xristoygenna 4

Photo by Samuel Bryngelsson on Unsplash

Τα Χριστούγεννα, σου δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας και ανεξήγητης ευτυχίας. Είναι ίσως οι μελωδίες, είναι τα κουδουνάκια, είναι τα λαμπιόνια και τα στολίδια. Ό,τι και αν είναι αφήστε το να έρθει στις ζωές σας από τώρα. Όχι δεν είναι νωρίς. Αν θέλετε να ακούσετε χριστουγεννιάτικη μουσική κάντε το. Αν θέλετε να στολίσετε, στολίστε. Κάντε ο,τιδήποτε σας κάνει χαρούμενους και ο,τιδήποτε σας φέρνει ευτυχία.

Μην ξεχάσετε φυσικά και τα δώρα στον εαυτό σας. Αγοράστε κάποια έξτρα δώρα για εσάς γιατί το αξίζετε. Τόσα κάνετε κάθε μέρα για την οικογένεία σας και τα παιδιά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved